Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους: Κλειστή η δεξιά λωρίδα της Εθνικής οδού προς Αθήνα – Διακοπή δρομολογίων της Hellenic Train
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (01/06) δίπλα στην Εθνική Οδό στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 19 πυροσβέστες, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρων.
Την ίδια ώρα, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού προς τις δύο κατευθύνσεις.
Η ανακοίνωση της Hellenic Train:
«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής και του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, έχει διακοπεί από τις 17:41 η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Άγιοι Θεόδωροι – Κόρινθος και κατά συνέπεια η σιδηροδρομική κυκλοφορία, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.
Η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο 1322 (Πειραιάς – Κιάτο) παραμένει στον Σταθμό Αγίων Θεοδώρων με 140 επιβάτες, η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο 1325 (Κιάτο – Πειραιάς) παραμένει στον Σταθμό Κορίνθου με 197 επιβάτες και η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο 1324 (Πειραιάς – Κιάτο) παραμένει στον Σταθμό Άνω Λιοσίων με 280 επιβάτες.
Λόγω του ανωτέρω συμβάντος, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις και ενδεχόμενες τροποποιήσεις δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής, το προσωπικό της Hellenic Train βρίσκεται κοντά στους επιβάτες, παρέχοντας συνεχή ενημέρωση, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Διαχειριστή Υποδομής και τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».