Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μαρμελάδα καρπούζι
Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου… Πανεύκολη συνταγή που κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.
Υλικά – Μαρμελάδα καρπούζι6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γραμμ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γραμμ. πηκτίνη
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γραμμ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γραμμ. πηκτίνη
Διαδικασία
Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.