Skip to content
Τε. Σεπ 27th, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τιμολόγια ρεύματος: Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου – Αυτές είναι οι προτάσεις των παρόχων ενέργειας
  • ΝΕΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου – Αυτές είναι οι προτάσεις των παρόχων ενέργειας

3 μήνες ago
Τιμολόγια ρεύματος: Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου - Αυτές είναι οι προτάσεις των παρόχων ενέργειας - ΝΕΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Τιμολόγια ρεύματος: Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα ισχύσουν στα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1η Οκτωβρίου.

 

Διευκρινίσεις για τις κατηγορίες των τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύουν από 1ης Οκτωβρίου, παράταση της προθεσμίας γνωστοποίησης του τιμολογίου που θα ισχύσει από την ημερομηνία αυτή, αλλά και σειρά προτάσεων όπως εφαρμογή μεταβατικού τιμολογίου για όλους τους καταναλωτές, θέσπιση σταθερών τιμολογίων μικρής (τρίμηνης) διάρκειας, διατήρηση του υφιστάμενου ειδικού τιμολογίου κ.α. κατέθεσαν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων στο πλαίσιο διαβούλευσης που διεξήγαγε η Αρχή. Από μία εταιρεία επισημαίνεται επιπλέον βούληση της αγοράς για μη επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια.

Τιμολόγια ρεύματος: Οι προτάσεις των παρόχων ενέργειας

Η διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αφορά το πλαίσιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου οπότε με τα τωρινά δεδομένα, θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης η ΔΕΗ εισηγείται την παράταση της προθεσμίας για την γνωστοποίηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσουν από 1ης Οκτωβρίου για τις 20 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 31 Ιουλίου που προτείνει η ΡΑΑΕΥ. Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει σύγχυση στους καταναλωτές, καθώς η ανακοίνωση των τιμολογίων Οκτωβρίου θα προηγηθεί της γνωστοποίησης των τιμολογίων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου (που ανακοινώνονται στις 20 του εκάστοτε προηγούμενου μήνα). Τονίζει δε ότι δεδομένου ότι “η αγορά είναι σε ανώμαλες συνθήκες και χωρίς να είναι βέβαιο ότι δεν θα παραταθούν τα μέτρα”, πιθανολογείται ότι η τήρηση της προθεσμίας της 31ης Ιουλίου παραβιάζει τη νομοθεσία για τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Η ΔΕΗ αναφέρει ακόμη ότι η ομαλή μετάβαση από τις έκτακτες συνθήκες λειτουργίας στην κανονικότητα απαιτεί από τη φύση του πράγματος την εισαγωγή ρυθμίσεων που θα λαμβάνουν υπόψη την ιδιαιτερότητα της τρέχουσας συγκυρίας και θα διασφαλίζουν την ύπαρξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και την εν γένει εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό ζητά διευκρινίσεις για τις κατηγορίες των τιμολογίων που θα επιτρέπεται να προσφέρονται στους καταναλωτές από την 1η Οκτωβρίου και μετά ενώ επιπλέον, στις περιπτώσεις των κυμαινόμενων τιμολογίων ζητά να γνωστοποιηθούν ως τις 31 Ιουλίου η μεθοδολογία αναπροσαρμογής και ενδεικτικά παραδείγματα ενώ οι πραγματικές αριθμητικές τιμές των παραμέτρων αυτών να ανακοινωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, όπως και η πλειονότητα των προμηθευτών, προτείνει να επιτραπεί η ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν τροποποιήσεις των συμβάσεων με προμήθειας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (και όχι αποκλειστικά με έντυπη επιστολή, καθώς και να αναγνωρίζεται η σιωπηρή συναίνεση (και όχι μόνο η ρητή) ως έγκυρος τρόπος σύναψης σύμβασης προμήθειας.

Στο πλαίσιο της ίδιας διαβούλευσης, ενδεικτικά:

-Η NRG εισηγείται την θέσπιση “τιμολογίου μετάβασης” στο οποίο θα μεταπέσουν όλες οι κατηγορίες πελατών που εντάχθηκαν στις έκτακτες ρυθμίσεις. “Η ρυθμιστική πρόβλεψη ενός βασικού τιμολογίου μετάβασης θα διευκολύνει τόσο την ίδια την διαδικασία προγνωστοποίησης της μετάβασης όσο και τους τελικούς καταναλωτές, οι οποίοι θα ενημερωθούν με πληρότητα και διαφάνεια για το τιμολόγιο στο οποίο θα ανήκουν και βάσει του οποίου θα τιμολογούνται από την 1η Οκτωβρίου”, αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει: “Δεδομένης αφενός της εκπεφρασμένης βούλησης του συνόλου της αγοράς για την μη επιστροφή σε κυμαινόμενα τιμολόγια τα οποία εμπεριέχουν ρήτρες αναπροσαρμογής – παρά το γεγονός ότι τελικώς όπως διαπιστώνεται τα ελληνικά δικαστήρια δικαιώνουν το σύνολο των προμηθευτών με την έκδοση σχετικών αποφάσεων επί των συλλογικών αγωγών που κατέθεσαν ενώσεις καταναλωτών κατά της χρήσης των ρητρών αναπροσαρμογής – και αφετέρου της ένταξης του συνόλου σχεδόν των πελατών χαμηλής τάσης σε κυμαινόμενα τιμολόγια με χρήση ρητρών αναπροσαρμογής, η πρόβλεψη ενός βασικού τιμολογίου μετάβασης εκ μέρους της Αρχής στο οποίο οι προμηθευτές θα εντάξουν τους υφισταμένους πελάτες αποτελεί κατά την άποψη της εταιρείας μας την πλέον εύστοχη η επιλογή, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή μετάπτωση εκατομμυρίων πελατών από την 1η Οκτωβρίου σε νέο τιμολόγια”.

-Η Ήρων προτείνει να επιτραπεί η διατήρηση του υφιστάμενου ειδικού τιμολογίου (είναι αυτό που ανακοινώνεται στις 20 κάθε μήνα και ισχύει τον επόμενο). “Η θέσπιση μεταβατικής περιόδου συνύπαρξης του ειδικού τιμολογίου με τα κυμαινόμενα τιμολόγια που εφαρμόζουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και η διευκόλυνση της μετάπτωσης των καταναλωτών από τα ειδικά τιμολόγια στα τιμολόγια που εφαρμόζουν είτε ex-ante είτε ex-post τη ρήτρα αναπροσαρμογής, είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή επαναφορά των καταναλωτών στο τακτικό καθεστώς τιμολόγηση”, αναφέρει η εταιρεία.

-Η Elpedison πρότεινε να επιτραπούν και σταθερά τιμολόγια μικρότερης διάρκειας (π.χ. τριμήνου) και όχι μόνο ετήσια.

-Ο Σύνδεσμος των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ άλλων επανέφερε το ζήτημα του “ενεργειακού τουρισμού” δηλαδή της μετακίνησης πελατών σε νέο προμηθευτή χωρίς να έχει εξοφληθεί το χρέος στον προηγούμενο.

Κατά της εφαρμογής του κυμαινόμενου τιμολογίου με προανακοίνωση της τιμής και υπέρ της θέσπισης ορίων διακύμανσης στα τιμολόγια τάχθηκε η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: τιμολόγια ρεύματος

Continue Reading

Previous: Τροχαίο στη Βούλα τα ξημερώματα του Σαββάτου – Δύο τραυματίες απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Next: Ναυάγιο στην Πύλο: Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού για τους αγνοούμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

0FBF04C0-0418-487E-9060-CBD6548D1163 Χαμόγελο του Παιδιού: Έρευνα που σοκάρει- Το 32,4% των παιδιών πανελλαδικά έχει δεχτεί σχολικό εκφοβισμό & 1 στα 6 παιδιά επιθυμούν το σχολείο να τα εκπαιδεύει να μην είναι επιθετικά
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΝΕΑ

Χαμόγελο του Παιδιού: Έρευνα που σοκάρει- Το 32,4% των παιδιών πανελλαδικά έχει δεχτεί σχολικό εκφοβισμό & 1 στα 6 παιδιά επιθυμούν το σχολείο να τα εκπαιδεύει να μην είναι επιθετικά

51 λεπτά ago
3E61D772-D160-4495-B5B1-AFA8C5A228F1 Θύρα 13: Τι λέει για το πανό και τι καταγγέλλει για τη δολοφονία του Κατσούρη
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΝΕΑ

Θύρα 13: Τι λέει για το πανό και τι καταγγέλλει για τη δολοφονία του Κατσούρη

1 ώρα ago
90BF3998-FAA4-425B-BFB9-F58F6DC5DA9A Ιστορική δίκη: Έξι νέοι, 11 με 24 ετών, κατηγορούν 32 χώρες για την κλιματική αλλαγή
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΝΕΑ

Ιστορική δίκη: Έξι νέοι, 11 με 24 ετών, κατηγορούν 32 χώρες για την κλιματική αλλαγή

2 ώρες ago
81D90567-2105-4D01-8731-F92AB9D68AD1 Καιρός – «Σφάζονται» πάλι οι μετεωρολόγοι: Ο Τσατραφύλλιας διαψεύδει Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • καιρος
  • ΝΕΑ

Καιρός – «Σφάζονται» πάλι οι μετεωρολόγοι: Ο Τσατραφύλλιας διαψεύδει Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή

2 ώρες ago
EDEB160D-7C5B-43CB-9139-A48780414FA0 Δημήτρης Μαχαίρας: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Δημήτρης Μαχαίρας: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του

3 ώρες ago
4DAC46A6-5D85-4810-B01D-96406DDEBF05 Επίδομα Θέρμανσης: Αυτοί είναι οι αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά σε όλη την χώρα
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Επίδομα Θέρμανσης: Αυτοί είναι οι αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά σε όλη την χώρα

3 ώρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • Χαμόγελο του Παιδιού: Έρευνα που σοκάρει- Το 32,4% των παιδιών πανελλαδικά έχει δεχτεί σχολικό εκφοβισμό & 1 στα 6 παιδιά επιθυμούν το σχολείο να τα εκπαιδεύει να μην είναι επιθετικά
  • Θύρα 13: Τι λέει για το πανό και τι καταγγέλλει για τη δολοφονία του Κατσούρη
  • Ιστορική δίκη: Έξι νέοι, 11 με 24 ετών, κατηγορούν 32 χώρες για την κλιματική αλλαγή
  • Καιρός – «Σφάζονται» πάλι οι μετεωρολόγοι: Ο Τσατραφύλλιας διαψεύδει Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.