ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Honda θα συνεχίσει την παραγωγή του Civic Type R

Η Honda αντιστέκεται στην τάση προς την ηλεκτροκίνηση, με το νέο Civic Type R, το οποίο διατήρησε τον εσωτερικής καύσης κινητήρα του.

Το νέο hot hatch της Honda είναι η τελευταία μη-ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτήν τη στιγμή. Δεδομένο όμως είναι ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα επικρατήσουν, αλλά ευτυχώς η κληρονομιά του Type R θα συνεχιστεί. Ο επικεφαλής μηχανικός της Type R, Hideki Kakinuma χαρακτηριστικά ανέφερε οτι «χωρίς Type R δεν υπάρχει Honda». Ο Kakinuma  παραδέχτηκε ότι οι αυστηροί κανονισμοί εκπομπών ρύπων καθιστούν «πολύ δύσκολο να σκεφθούμε ένα τέτοιο σπορ μοντέλο σε αυτά τα όρια», ενώ συνέχισε ότι αυτά τα εμπόδια είναι «νέες προκλήσεις για να παρέχουμε στους πελάτες μας την χαρά της οδήγησης». Κατέληξε ότι η Ιαπωνική εταιρεία είναι πρόθυμη να συνεχίσει στην κατασκευή και άλλων Type R.

Αρκετές εμβληματικές σειρές οχημάτων που εστιάζουν στις επιδόσεις όπως το Ford RS, το Peugeot GTI  και το Renault Sport έχουν διακόψει την κυκλοφορία τους τα τελευταία χρόνια. Η Honda διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι αυτό δεν θα συμβεί με την σειρά Type R, ακολουθώντας το παράδειγμα της Volkswagen – που θα συνεχίσει με τις εκδόσεις GTI και R. Βέβαια, τo μοντέλο R της Volkswagen θα υπάρχει μόνο σε EV έκδοση, σε αντίθεση με την σειρά Type R της Honda.

Ο Kakinuma ανέφερε ότι η χαμηλή εκπομπή ρύπων μπορεί να επιτευχθεί και από με χρήση κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, δεν απέκλεισε την πιθανότητα το επόμενο Type R  να διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από τα λόγια του Hideki Kakinuma μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ιαπωνική εταιρεία δοκιμάζει διάφορες επιλογές για το Type R στον τομέα της ουδετερότητας εκπομπών άνθρακα. Πάντως, είναι πολύ νωρίς για την εταιρεία να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Κρίνοντας από προηγούμενα σχόλια αξιωματούχων της Ιαπωνικής εταιρείας, ωστόσο, υποθέτουμε ότι το Type R δεν θα γίνει πλήρως ηλεκτρικό. Σε κάθε περίπτωση, αν η Honda θέλει να κυκλοφορήσει το Type R στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει κινητήρες μηδενικών ρύπων έως το 2035 – όπου και θα εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

19 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

20 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

20 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

20 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

21 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

21 ώρες ago