Skip to content
Πε. Ιούν 1st, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Θέρετρο πολλών αστέρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πώς θα ζωντανέψουν ξανά τα Αστέρια Γλυφάδας
  • ΕΛΛΑΔΑ

Θέρετρο πολλών αστέρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πώς θα ζωντανέψουν ξανά τα Αστέρια Γλυφάδας

2 έτη ago
Θέρετρο πολλών αστέρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πώς θα ζωντανέψουν ξανά τα Αστέρια Γλυφάδας - ΕΛΛΑΔΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Ο Κορίνθιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Νίκος Ταγαράς, αρμόδιος για τη Χωροταξία, την Πολεοδομία και το Αστικό Περιβάλλον, επιλαμβάνεται θεμάτων που σχετίζονται με εμβληματικές επενδύσεις στη χώρα.

Η έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την αναγέννηση των Αστεριών Γλυφάδας και ο σχεδιασμός για τη
δημιουργία ενός θέρετρου 5 αστέρων στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες του στο πλαίσιο
αυτών των σημαντικών επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα.

Θέρετρο πολλών αστέρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Πώς θα ζωντανέψουν ξανά τα Αστέρια Γλυφάδας

Αλλάζουν όψη τα… Αστέρια Γλυφάδας, έπειτα από το πράσινο φως που έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, για την επανάχρηση – εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 400 κλινών, καθώς και την αντίστοιχη άδεια δόμησης στο εστιατόριο café bar, που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος 58.

Το project τοποθετείται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρεμμάτων (234,2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας) και αναμένεται να αποτελέσει εκ νέου έναν μοναδικό προορισμό τουρισμού και αναψυχής, δεδομένου ότι θα συνδυάζει πολυτελείς υπηρεσίες διαμονής και φιλοξενίας, με χαρακτήρα τουριστικού θερέτρου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οπως δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, «εξετάζοντας την αρχιτεκτονική μελέτη, γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργείται ένας σημαντικό τουριστικό θέρετρο, τμήμα της επονομαζόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η υψηλή αισθητική όλων των υποδομών συνδυάζεται με φιλικές προς το περιβάλλον χρήσεις. Το αναπτυξιακό πρόσημο είναι ισχυρό καθώς δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και συνολικά προστιθέμενη αξία στην περιοχή».

Τι όμως περιλαμβάνει η αρχιτεκτονική μελέτη που πήρε την έγκριση του ΚΕΣΑ και το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα ΥΠΕΝ Ευθύμιου Μπακογιάννη;

Σύμφωνα με πληροφορίες «Ε.Τ.», στην αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται 115 δωμάτια, 12 σουίτες και 14 τουριστικές κατοικίες, 2 εστιατόρια, κέντρο spa, εκθεσιακός χώρος, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους. 

– Ξενοδοχείο: Είσοδος, υποδοχή και κοινόχρηστοι χώροι

Αποτελεί το κεντρικό κτίριο υποδοχής του συγκροτήματος που στεγάζει reception, ολοήμερο εστιατόριο, bar, καταστήματα, παιδικό σταθμό για πολύ μικρά παιδιά, βοηθητικούς χώρους, αλλά και 12 δωμάτια ξενοδοχείου, από τα οποία τα 4 είναι προδιαγραφών ΑμεΑ. Είναι καμπύλο σε κάτοψη και ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται μέσω ενός τεχνητού φυτεμένου λόφου που καταλήγει σε εκτενές στοιχείο νερού στην είσοδο, εισάγοντας στοιχεία του τοπίου στην τελική διαμόρφωση του κτιρίου.

Η οργάνωση των εσωτερικών χώρων περιστρέφεται γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο, στο οποίο τοποθετούνται στοιχεία νερού και φύτευσης και τα οποία, σε συνδυασμό με το φυσικό φως που εισέρχεται, δημιουργούν την αίσθηση εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στον εξωτερικό χώρο και στην πλευρά προς την παραλία διαμορφώνονται καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια bar.

Παράλληλα θα υπάρξουν bungalows, επιπλωμένα διαμερίσματα και βίλες.

Πρόκειται για τα 100 αρχικά bungalows του συγκροτήματος με επιφάνεια 43-49 τ.μ. Αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες φιλοξενίας, εκτός από δέκα μονάδες που συνενώνονται ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες. Στο σύνολό τους δημιουργούνται 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Οσον αφορά τις βίλες, πρόκειται για 14 ανεξάρτητες κατοικίες στο δυτικό όριο της έκτασης του συγκροτήματος, οι οποίες είναι ενεργειακά αυτόνομες, με πρόβλεψη ιδιωτικού υπαίθριου χώρου, καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για κάθε κατοικία.

Προβλέπεται, ακόμα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα συμβουλίων με τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους σε ισόγειο και υπόγειο. 

– Κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς

Περιλαμβάνει αποδυτήρια, θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσες σάουνα και χαμάμ, γυμναστήριο, χώρους θεραπείας, κέντρο αισθητικής και υποστηρικτικούς χώρους.

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται από την πλευρά του κεντρικού δρόμου-άξονα κίνησης του συγκροτήματος ώστε να συνδέεται αβίαστα με το υπόλοιπο συγκρότημα.

Προβλέπονται φυτεμένα δώματα και φεγγίτες οροφής στη στέγαση, με στόχο τη βελτιστοποίηση της επαφής του κτιρίου με το φυσικό του περιβάλλον τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία 2 εστιατορίων, bar και ιδιωτικής λέσχης σε δύο διαφορετικά υπάρχοντα κτίρια.

Επίσης, δύο κτίρια μετατρέπονται σε χώρο απασχόλησης παιδιών και δραστηριοτήτων για εφήβους, ενώ προβλέπεται και αρχαιολογικό περίπτερο.

Οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα στοιχεία νερού από 1.560 τ.μ. αυξάνονται σε 3.950 τ.μ. (κολυμβητικές δεξαμενές) και 400 τ.μ. (στοιχεία νερού). 

– Ακάλυπτοι χώροι

-Ανασχεδιάζονται οι διαδρομές για την οδική πρόσβαση στο συγκρότημα και την κυκλοφορία οχημάτων και μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μέριμνα για την προσβασιμότητα ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε όλους τους χώρους.

– Προβλέπεται κυκλοφορία ποδηλάτων και νέο δίκτυο πεζοδρόμων.

– Διαμορφώνονται δύο αρχαιολογικοί περίπατοι από το βορειοανατολικό όριο. Οι διαδρομές θα σημαίνονται με ενημερωτικές πινακίδες πληροφοριών των αρχαιολογικών θέσεων και τον κατάλληλο φωτισμό.

– Η ανασκαφή περιφράσσεται με τον τύπο περίφραξης που έχει επιλεγεί από το υπουργείο Πολιτισμού, με υλικά που συνάδουν στην αρχιτεκτονική του τουριστικού συγκροτήματος, όπως πέτρα και ξύλο. Περιμετρικά της ανασκαφής η κυκλοφορία του επισκέπτη ορίζεται με διαμόρφωση από ελεύθερες προκατασκευασμένες πλάκες από χυτό σκυρόδεμα.

– Δημιουργούνται δύο υπαίθριοι παιδότοποι.

– Σε προέκταση του εκθεσιακού χώρου, δημιουργείται μια αυλή για υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις.

-Το φυσικό ανάγλυφο διατηρείται με μικρές επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας στις μονάδες φιλοξενίας.

– Το υπάρχον πράσινο διατηρείται και εμπλουτίζεται με φυτά της Μεσογείου, προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα, το χαρακτήρα της υφιστάμενης βλάστησης, τη γεωμορφολογία και είναι κατάλληλα για τα συγκεκριμένα εδάφη.

Σχετικά με τη μετατροπή του υφιστάμενου κτίσματος, πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων-CAFE «DREAMS», διαμορφώνεται παιδότοπος, προστίθεται μία pizza corner, ενώ το bar που βρισκόταν στον θεσμοθετημένο με τη διαπιστωτική πράξη του ΕΟΤ χώρο μετακινείται στο εσωτερικό του κτιρίου και ο χώρος αφήνεται πλέον υπαίθριος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Continue Reading

Previous: Lockdown: Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα
Next: Κέρκυρα: Στις φλόγες το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

nosokomeio-larisas-koronoios-1024x616 Η συγκλονιστική ιστορία από τον Τύρναβο – Ψάχνει την αδερφή του που αγνοείται 60 χρόνια: «Πιστεύω ότι ζει»
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκλονιστική ιστορία από τον Τύρναβο – Ψάχνει την αδερφή του που αγνοείται 60 χρόνια: «Πιστεύω ότι ζει»

38 λεπτά ago
panellinies-1-1024x683 Πανελλήνιες 2023: Χωρίς προβλήματα η εξέταση των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: Χωρίς προβλήματα η εξέταση των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ

1 ώρα ago
64771a988c0f2 Κρήτη: «Ήταν εδώ χωρίς νερό και φαγητό» είπε ο γιος της 48χρονης που είχε εξαφανιστεί 4 μέρες
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Ήταν εδώ χωρίς νερό και φαγητό» είπε ο γιος της 48χρονης που είχε εξαφανιστεί 4 μέρες

4 ώρες ago
kairos_vroxi_kakokairia_α_grtimes_eidiseis-1 Θεσσαλονίκη: 60 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική λόγω της σφοδρής νεροποντής – Ποτάμια οι δρόμοι
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 60 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική λόγω της σφοδρής νεροποντής – Ποτάμια οι δρόμοι

15 ώρες ago
petamena-dielimena0ix.jpg-1024x512 Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για περιβαλλοντική ρύπανση -Πετούσαν διαλυμένα ΙΧ [εικόνες]
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για περιβαλλοντική ρύπανση -Πετούσαν διαλυμένα ΙΧ [εικόνες]

16 ώρες ago
peripoliko-18-1024x613 (1) Τρόμος στον Κορυδαλλό: Άγνωστος πυροβόλησε κατά τριών γυναικών και τραυμάτισε τα τρία παιδιά τους
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στον Κορυδαλλό: Άγνωστος πυροβόλησε κατά τριών γυναικών και τραυμάτισε τα τρία παιδιά τους

21 ώρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την σύμβαση για την αντικατάσταση της γέφυρας στον Ερασίνο
  • Η συγκλονιστική ιστορία από τον Τύρναβο – Ψάχνει την αδερφή του που αγνοείται 60 χρόνια: «Πιστεύω ότι ζει»
  • Πανελλήνιες 2023: Χωρίς προβλήματα η εξέταση των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ
  • Εκλογές 2023 – Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε το πρόγραμμά του μετά τις δηλώσεις για τη φορολογία
  • «Προχωράμε δεκάδες έργα, αλλάζουμε την εικόνα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης»



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.