Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τα προσεχή 24ωρα, με χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή της την Κυριακή (28/1) το μεσημέρι, ενώ θα κορυφωθούν τη Δευτέρα (29/1) και την Τρίτη (30/1).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Με τον Ιανουάριο να προσπαθεί στο τελείωμά του και παρά τα έντονα σκαμπανεβάσματά του να μας αποδείξει ότι είναι μήνας του χειμώνα, θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, φέρνοντάς μας για άλλη μια φορά έναν χιονιά εξπρές που τοπικά όμως θα εμφανίζει κι ένταση, κάτι σαν φωτοβολίδα δηλαδή»,

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ενώ κάποιος θα περίμενε τον χιονιά αυτόν να κατεβαίνει από τα βόρεια, στην περίπτωση αυτή θα τον δούμε να μας έρχεται από τη θάλασσα και συγκεκριμένα μέσα από το Αιγαίο.

«Μπορεί το κρύο να μας κατεβαίνει από τη βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη, αν όμως αυτές οι πολικές αέριες μάζες δεν πάρουν από κάπου υγρασία, τότε θα μείνουν ξηρές προκαλώντας αυτό που λέμε ξερόκρυο. Το ξερόκρυο λοιπόν θα αφορά τη δυτική και βόρεια χώρα, εκεί όπου η Πίνδος θα λειτουργήσει σαν φράχτης και θα εμποδίσει τις συννεφιές με τα χιόνια να κινηθούν και προς αυτές τις περιοχές», εξηγεί.

Και προσθέτει: «Ανατολικότερα όμως με την επίδραση και της θάλασσας του Αιγαίου το κρύο θα συνοδεύεται και από χιόνι ή χιονόνερο αναλόγως και το υψόμετρο μιας και ο κρύος αέρας θα εμπλουτίζεται με υδρατμούς δίνοντας αυτα τα υδατώδη κατακρημνίσματα».