Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες σαγανάκι
Γαρίδες σαγανάκι από τον Πέτρο Συρίγο… Το ωραιότερο φαγητό για το καλοκαίρι που συνοδεύεται μοναδικά με ουζάκι!
Υλικά – Γαρίδες σαγανάκι
10-12 γαρίδες
1-2 σκ. σκόρδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1/2 φινόκιο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 συσκευασία τοματα Κον κασέ ή φρέσκια
Ελαιόλαδο
Μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι
Φέτα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε ζουλιέν(σε λεπτές λωρίδες) το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερωνουμε και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο δίπλα, θα τις βάλουμε αργότερα πάλι μέσα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρουμε, τελος το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
Η συνταγή της ημέρας: Η ωραιότερη καρμπονάρα είναι αυτή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου
Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και χοντρό σπασμένη φέτα.