Skip to content
Σα. Σεπ 23rd, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Πολεμική Αεροπορία: Κλιμάκιο Αμερικανών στην Αθήνα για την ανανέωση των μεταφορικών σκαφών
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Πολεμική Αεροπορία: Κλιμάκιο Αμερικανών στην Αθήνα για την ανανέωση των μεταφορικών σκαφών

2 μήνες ago
Πολεμική Αεροπορία: Κλιμάκιο Αμερικανών στην Αθήνα για την ανανέωση των μεταφορικών σκαφών - ΕΛΛΑΔΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Η ανανέωση του στόλου των µεταφορικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και δη των C-130H/B της 356ΜΤΜ, αποτελεί µια από τις κορυφαίες προτεραιότητες αυτή την ώρα για το ΥΠΕΘΑ. Το γεγονός των ελάχιστων διαθεσιµοτήτων έχει δηµιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήµατα.

Η Πολεμική Αεροπορία αναζητά νέο µεταφορικό αεροσκάφος στη µορφή του C-130J και για αυτό έχει αποστείλει σχετική LoR στις ΗΠΑ. Η απάντηση από τις ΗΠΑ αναµένεται και σε αυτή θα περιλαµβάνεται ο πλήρης φάκελος για τις τιµές και την υποστήριξη.

Το ΥΠΕΘΑ µε την παραγγελία νέων αεροσκαφών -τα οποία δεν θα υπερβαίνουν τα 4 µε 6- προσβλέπει στην παραχώρηση από τις ΗΠΑ δύο µεταχειρισµένων C-130, έναντι χαµηλού τιµήµατος, προκειµένου να «κλείσει τρύπες». Από την άλλη το C-130J ως νέα κατασκευή δεν είναι ένα φθηνό αεροσκάφος. Η τιµή του εκτιµάται στα 76,6 εκατ. δολ. ενώ η ώρα πτήσης του ανερχόταν σε 10.400 δολ. την ώρα, σε τιµές 2012.

Σε αντίστοιχη θέση µε την Πολεμική Αεροπορία βρέθηκε η ολλανδική Αεροπορία το 2022 όταν έπρεπε να λάβει απόφαση για την αντικατάσταση τεσσάρων C-130H που διαθέτει. Τελικά η Ολλανδία προτίµησε τη λύση του βραζιλιάνικου C-390M Millennium η τιµή του οποίου βρίσκεται µεταξύ 50 και 55 εκατ. δολ. σχεδόν 15 εκατ. δολ. λιγότερο από το αµερικανικό αεροσκάφος. Οπως είχε αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Αµυνας, «Το C-390M έχει υψηλότερη διαθεσιµότητα, αποδίδει καλύτερα σε πολλές λειτουργικές και τεχνικές απαιτήσεις και απαιτεί λιγότερη συντήρηση. Επιπλέον, το C-390M µπορεί ήδη να καλύψει την ελάχιστη απαίτηση των 2.400 ωρών πτήσης µε 4 αεροσκάφη, κάτι που για να το κάνει το C-130J θα χρειαστούν 5 αεροσκάφη».

Αυτή τη στιγµή η Πολεμική Αεροπορία αναµένει την παράδοση 3 C-130 από την ΕΑΒ τα οποία βρίσκονται για συντήρηση και ενός ακόµη που βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στην Πορτογαλία. Βέβαια το πότε θα γίνει αυτό είναι άγνωστο. Εάν, όµως, θέλει να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέµα των µεταφορικών αεροσκαφών η λύση Millennium είναι και πιο οικονοµική και πιο αποδοτική έναντι του C-130J.

Στην 114ΠΜ στην Τανάγρα προσγειώθηκε το 17ο κατά σειρά µαχητικό αεροσκάφος Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο εντάχθηκε στην 332Μ. Με το µονοθέσιο αυτό αεροσκάφος η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει επί του παρόντος 17 µαχητικά (13 µονοθέσια Rafale EG και 4 διθέσια Rafale DG).

Το 18ο µαχητικό αναµένεται στα τέλη Αυγούστου, προκειµένου να συµπληρωθεί η πρώτη παραγγελία των 18 αεροσκαφών. Οι επόµενες παραδόσεις θα αφορούν τα 6 νέας κατασκευής Rafale τα οποία υπολογίζεται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία εντός του 2024. Η 332Μ µε την ολοκλήρωση των παραδόσεων της πρώτης παρτίδας αναµένεται να περάσει από αξιολόγηση από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, προκειµένου να κηρυχθεί ετοιµοπόλεµη µέσω της Τελικής Επιχειρησιακής Ετοιµότητας (FOC).

Παράλληλα επέστρεψε στην Ελλάδα και το πρωτότυπο αεροσκάφος του προγράµµατος αναβάθµισης των 83 F-16C/D Block 52+/Adv. Το συγκεκριµένο F-16 µε τον γνωστό αριθµό σειράς «005» προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Τανάγρας αφού παρέµεινε στις ΗΠΑ επί διετία προκειµένου να πραγµατοποιήσει όλες τις απαραίτητες δοκιµές των υπό εγκατάσταση συστηµάτων που τοποθετούνται στα µαχητικά. Το «005» πέταξε σε σχηµατισµό µε 3 F-35A που είχαν προορισµό το Ισραήλ, µε ενδιάµεσο σταθµό στις 19 Ιουλίου τις Αζόρες. Το αεροσκάφος προέρχεται από την 335 Μοίρα «Τίγρης», αλλά στη συνέχεια θα πετάξει για την 343Μ όπου είναι συγκεντρωµένα όλα τα µαχητικά F-16 που έχουν αναβαθµιστεί έως τώρα. Εως τα τέλη Ιουλίου σύµφωνα µε τον σχεδιασµό της ΕΑΒ µαζί µε το «005» θα παραδοθούν στην Πολεµική Αεροπορία ακόµη τρία αναβαθµισµένα Viper, µε το σύνολο των αεροσκαφών να φτάνει τα 13.

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: C-130 ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ Πολεμική Αεροπορία

Continue Reading

Previous: ΗΠΑ: Νέα θεραπεία ικανή να σκοτώσει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους
Next: Καραϊβική: Λύθηκε το μυστήριο της «Μεγάλης Μπλε Τρύπας» – Νέα έρευνα προειδοποιεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

65D23389-0EA9-4410-ACC5-447E19033436 Αγρίεψε ο πρωθυπουργός τη Πολωνίας: «Ζελένσκι μην ξαναπροσβάλλεις τους Πολωνούς»
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΝΕΑ

Αγρίεψε ο πρωθυπουργός τη Πολωνίας: «Ζελένσκι μην ξαναπροσβάλλεις τους Πολωνούς»

9 ώρες ago
3B8D4486-31E5-4819-B329-5B6F3738A0F2 Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής – Βρέθηκε απαγχονισμένος
  • ΕΚΤΑΚΤΟ
  • ΝΕΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής – Βρέθηκε απαγχονισμένος

11 ώρες ago
B28CB5AD-FAB9-454A-B795-08C05B0C1988 Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “οι 9 διακρίσεις στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια”
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “οι 9 διακρίσεις στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια”

12 ώρες ago
FFC9B423-6188-4E8E-A7AE-1040E341F1F9 Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για θέματα Πολικής Προστασίας
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για θέματα Πολικής Προστασίας

13 ώρες ago
6567FA30-7613-4885-A834-AF9410CEB7C6 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο

13 ώρες ago
B150018B-41AC-4411-AABC-FE2584778E3F Εκταμίευση 1.086.626,03 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
  • ΝΕΑ

Εκταμίευση 1.086.626,03 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

14 ώρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Αγρίεψε ο πρωθυπουργός τη Πολωνίας: «Ζελένσκι μην ξαναπροσβάλλεις τους Πολωνούς»
  • Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής – Βρέθηκε απαγχονισμένος
  • Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “οι 9 διακρίσεις στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια”
  • Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για θέματα Πολικής Προστασίας
  • Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.