ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης-Χαρδαλιάς: Τα είπαν οι δύο άνδρες – Πήρε και επίσημα το χρίσμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

ΜητσοτάκηςΧαρδαλιάς: «Σφραγίστηκε» το «γαλάζιο» χρίσμα που έλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς για να διεκδικήσει το «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

 

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη (1/8) με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του ανέπτυξε τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.

Όπως είναι γνωστό, χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώθηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι της Τρίτης (01.08.23) ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του ανέπτυξε τις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το τετ-α-τετ των δύο ανδρών κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Νίκος Χαρδαλιάς: Μηνύματα στήριξης από τον πολιτικό κόσμο

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν την στήριξή τους στο Νίκο Χαρδαλιά με αναρτήσεις τους στα social media και απέδειξαν ότι το κόμμα είναι συσπειρωμένο μετά τις αναταράξεις από την υπόθεση Πατούλη και υπάρχει πανστρατιά ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Νίκο Χαρδαλιά «αγαπημένο φίλο» και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε και αυτός «φίλο» τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ για την Αττική, λέγοντας πως «είναι δοκιμασμένος στα δύσκολα και θα πετύχει και στη νέα πρόκληση», προσθέτοντας πως «είμαστε δίπλα του».

Ως «άνθρωπο του καθήκοντος» χαρακτήρισε τον Νίκο Χαρδαλιά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χάρης Θεοχάρης ενώ «καλή επιτυχία» του ευχήθηκε και ο βουλευτής ΝΔ στην Ανατολική Αττική και πρώην υπουργός Στέλιος Πέτσας.

Τη στήριξή του στο Νίκο Χαρδαλιά έδειξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που του ευχήθηκε «καλή επιτυχία», τονίζοντας πως «επιστρέφει σπίτι του στην αυτοδιοίκηση», ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τον εν ενεργεία περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη ξεκινήσει  από την Δευτέρα (31 Ιουλίου) το πρωί όταν επισημοποιήθηκε το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά. «Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς» ανέφερε η ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα.

Στην συνέχεια την ίδια μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Γιώργος Πατούλης θα σεβόταν την απόφαση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε τηλεφωνικά νωρίς το απόγευμα τον κυβερνητικό εκπροσωπο Παύλο Μαρινάκη για την απόφαση του να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα και στη συνέχεια βγήκε η επίσημη ανακοίνωσή του. Κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για μία πολιτικά ώριμη και παραταξιακά ενωτική στάση του Γιώργου Πατούλη που ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτικής συγκυρίας.

Γιώργος Πατούλης: Η ανακοίνωση

Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές,  όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής,  συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός  στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω  να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου  αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία.  Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

5 λεπτά ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

18 λεπτά ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

34 λεπτά ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

41 λεπτά ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

44 λεπτά ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

48 λεπτά ago