ΕΛΛΑΔΑ

Fuel Pass 3: Ανατροπή – Επανέρχεται το επίδομα;

Fuel Pass 3: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης να δοθεί μιας μορφής στήριξη στους οδηγούς λόγω της ανόδου στις τιμές της βενζίνης.

 

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο για τρίτο κύκλο στο Fuel Pass λόγω τις αύξησης της τιμής της βενζίνης που το τελευταίο διάστημα έχει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ.

Για τα σενάρια Fuel Pass 3 ρωτήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος άφησε ένα «παραθυράκι» για την καταβολή του.

Συγκεκριμένα είπε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νέο Fuel Pass αυτή τη στιγμή ωστόσο – όπως επεσήμανε – η κυβέρνηση στέκεται πάντα δίπλα στα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ μικρή και παροδική αύξηση (εννοώντας την βενζίνη) που δεν θα χρειαστεί να επέμβουμε, μακάρι να είναι αλήθεια αυτό».

Μarket Pass: Πότε θα καταβληθεί η διπλή δόση

Μετά την τρίμηνη παράταση που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στο Μarket Pass, οι δικαιούχοι θα λάβουν διπλή δόση.

«Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου επεκτείνει και τη διαδικασία του Μarket Pass» δήλωσε στην ΕΡΤ ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας εξηγώντας πώς θα καταβληθεί η διπλή δόση του οικονομικού επιδόματος.

Μarket Pass: Πότε θα καταβληθεί η διπλή δόση

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» σχετικά με την χρονική παράταση που θα δοθεί για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εξήγησε ότι η διπλή δόση του επιδόματος θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο.

Νέες αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που είτε δεν είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά ή η αίτησή τους είχε απορριφθεί. Οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί στην ψηφιακή κάρτα ή στον λογαριασμό τους, όπως το είχαν εξαρχής δηλώσει.

Όσον αφορά την εφαρμογή για να γίνουν νέες αιτήσεις αυτή αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια ο κ. Χατζησαλάτας διευκρίνισε ότι αυτά είναι 16.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, συν 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας.

Να σημειωθεί ότι για να λάβει κάποιος το Market Pass θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η αξία της περιουσίας του καθενός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ όταν πρόκειται για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 400.000 ευρώ για την οικογένεια.

«Το κέρδος το οποίο μπορούμε να πάρουμε είναι από 17,6 ευρώ το μήνα έως 100 ευρώ μηνιαίως. Η διαδικασία ενεργοποίησης της ψηφιακής κάρτας παραμένει ίδια» συμπλήρωσε ο κ. Χατζησαλάτας καλώντας τον κόσμο που δεν έχει υποβάλλει αίτηση να το κάνει.

Τα ποσά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

10 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

10 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

10 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

10 ώρες ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

10 ώρες ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

11 ώρες ago