Skip to content
Κυ. Δεκ 3rd, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν μπορώ να αποκλείσω απόφραξη αεροφόρων οδών», αναφέρει στην κατάθεση κόλαφο παιδονευρολόγος
  • ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν μπορώ να αποκλείσω απόφραξη αεροφόρων οδών», αναφέρει στην κατάθεση κόλαφο παιδονευρολόγος

5 μήνες ago
Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν μπορώ να αποκλείσω απόφραξη αεροφόρων οδών», αναφέρει στην κατάθεση κόλαφο παιδονευρολόγος - ΕΛΛΑΔΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, με την κατάθεση του ιατροδικαστή, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο παιδί.

 

Δίκη Πισπιρίγκου: Πυρά Κούγια για αφανείς συμβούλους και δικαστικό σκάνδαλο

Στο μάρτυρα υπέβαλε συμπληρωματικές ερωτήσεις η πρόεδρος του δικαστηρίου γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, ο οποίος έκανε λόγο για «αφανείς συμβούλους» «δείχνοντας» την καθηγήτρια ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου την οποία εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε ότι με τις αναφορές της «παρέσυρε σε δικαστικό σκάνδαλο».

Η Ρούλα Πισπιρίγου μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται ταινία

Παράλληλα, εξετάστηκε και η παιδονευρολόγος Πολυξένη Πελεκούδα, η οποία έκανε ξεχωριστή αναφορά στις υποψίες που τις είχαν μεταφέρει συνάδελφοί της για τον ρόλο της Πισπιρίγκου στα επεισόδια που είχε η 9χρονη Τζωρτζίνα με τη μάρτυρα να διατυπώνει την άποψη ότι η κατηγορούμενη, σήμερα, μητέρα «μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται ταινία».

Με την έναρξη της διαδικασίας ο Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος είχε διενεργήσει την νεκροψία στο άψυχο σώμα της μικρής Τζωρτζίνας, κλήθηκε να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις της προέδρου.

«Υπονοείτε κάτι για τη διευθύνουσα;» ήταν η άμεση αντίδραση της δικαστικής λειτουργού ξεκαθαρίζοντας πως το δικαστήριο δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο και πως όλα είναι υπό έρευνα. Ο Αλέξης Κούγιας είπε πως εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι οι ερωτήσεις «σκοπό έχουν να εξουδετερώσουν τις απαντήσεις του ιατροδικαστή που οδηγούν στην αθώωση της κατηγορούμενης» θυμίζοντας πως εκκρεμεί το αίτημά του να κληθεί να καταθέσει η Χαρά Σπηλιοπούλου.

«Δεν γνωρίζουμε την κ. Σπηλιοπούλου. Κάνω τις ερωτήσεις γιατί κάθομαι και διαβάζω» είπε η πρόεδρος. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα οι τόνοι ανέβηκαν ξανά με τον Αλέξη Κούγια να διαφωνεί για σειρά ερωτήσεων προς τον μάρτυρα.

«Εδώ είστε για να δικάσετε και όχι να καταδικάσετε την κατηγορούμενη, » είπε ο κ. Κούγιας, με την πρόεδρο να ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά πως θα διατυπώσει όλες τις ερωτήσεις που έχει να κάνει στον μάρτυρα.

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται στην κεταμίνη, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Ο ιατροδικαστής πάντως, για ακόμα μια φορά απέδωσε το θάνατο του παιδιού στη χορήγηση της κεταμίνης η οποία, όπως σημείωσε, προηγήθηκε της ανακοπής. Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «προσπάθεια εξουδετέρωσης του μάρτυρα». Ερωτήσεις και για το χρόνο θανάτου της Τζωρτζίνας δέχτηκε ο μάρτυρας καθώς στην κατάθεση του υποστήριξε ότι το παιδί ήταν ζωντανό κατά την προσπάθεια ανάνηψης και μέχρι τις 3 παρά 10 το μεσημέρι. «Αυτό το είπα με βάση τα ευρήματα της τραχείας, όχι της καρδιάς», είπε σε μία αποστροφή της κατάθεσής του.

Πρόεδρος: Οι γιατροί μπήκαν στις 2:30 στο δωμάτιο και είπαν ότι δεν είδαν ζωτικά σημεία. Διαπίστωσαν μόνο το ρεύμα της καρδιάς αλλά σφίξεις δεν είχε. Εάν έχουμε ένα ζωντανό άνθρωπο και του χορηγηθεί θανατηφόρα δόση κεταμίνης τι προκαλείται;

Μάρτυρας: Καταστολή και υποξία, διότι επηρεάζει το κέντρο της αναπνοής.

Φωτιές τώρα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Συναγερμός για Μάνδρα και Μαγούλα

Πρόεδρος: Η θέση της κατηγορούμενης είναι ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από νοσηλευτές και γιατρούς την ώρα της ανάνηψης. Αφού χορηγήθηκε εκείνη την ώρα γιατί δεν είχαμε αυτά τα συμπτώματα;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το ξέρω, δεν ξέρω τι κατέγραψε το μόνιτορ

Αμέσως μετά στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η παιδονευρολόγος Πολυξένη Πελεκούδα η οποία είχε εξετάσει την μικρή Τζωρτζίβα το Νοέμβριο του 2021 για ένα επεισόδιο γαστρεντερίτιδας , που εξελίχθηκε πολύ καλά.

Όπως εξήγησε η μάρτυρας αργότερα όταν κλήθηκε να δει το παιδί που ήταν πλέον νοσηλευόμενο ενημερώθηκε για τις υποψίες που είχαν άλλοι γιατροί για το αίτιο του επεισοδίου.

«Οι συνάδελφοι με ενημέρωσαν πριν την εξέταση ότι ίσως τα επεισόδια ήταν προκλητά από τη μητέρα».

Η παιδονευρολόγος, που έγραψε το συνοδευτικό έγγραφο για τη μεταφορά του παιδιού από το νοσοκομείο του Ρίου προς το Αγλαΐα Κυριακού, ανέφερε πως ζήτησε το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα.

«Πήρα ένα πολύ λεπτομερές ιστορικό από τη μητέρα. Μου περιέγραψε το επεισόδιο του Απριλίου του 2021 πριν μπει στο Καραμανδάνειο. Δε μου φάνηκε επιληπτικό επεισόδιο, αλλά δεν μπορούσα να το αποδώσω κάπου. Για τα επεισόδια μετά την ανακοπή κατάλαβα από τη μητέρα ότι δεν ήταν ίδιας φύσης με εκείνο του Καραμανδανείου» ανέφερε και συμπλήρωσε λόγο αργότερα: «Μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται ταινία»

Η ίδια εξήγησε στο δικαστήριο πως από την αρχή έλαβε σοβαρά υπόψη τις υποψίες που διατύπωσαν οι γιατροί σχετικά με την πιθανότητα πρόκλησης των επεισοδίων στο παιδί από τη μητέρα. «Επειδή πήρα σοβαρά τις υποψίες των συναδέλφων μίλησα με δυο γιατρούς για ενημέρωση εισαγγελέα, δεύτερον πως θα παρακολουθούσαμε το παιδί 24 ώρες το 24ωρο. Όταν τους ρώτησα τι υποψιάζονται μου είπαν φραγή αεροφόρων οδών με μαξιλάρι. Συζητήσαμε το πως θα βάζαμε κάμερες να παρακολουθείται το παιδί».

Η παιδονευρολόγος επανέλαβε ότι είχε ανησυχήσει εξαιτίας της επικινδυνότητας του επεισοδίου. «Η σκέψη μου ήταν ότι το επεισόδιο ήταν επικίνδυνο. Δεύτερη σκέψη ήταν ότι δεν ήταν επιληπτικό επεισόδιο. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να διακρίνει κάποιος ένα επεισόδιο επιληπτικής φύσης από μη επιληπτικής φύσης. Ο χαμηλός κορεσμός που υπήρχε πριν το επεισόδιο σημαίνει ότι το επεισόδιο είναι δευτεροπαθές και οφείλεται σε κάτι άλλο».

«Ξανακοίταξα το φάκελο του παιδιού, είδα την αυξημένη τροπονίνη, μίλησα με τον κ. Ηλιάδη επειδή με τρόμαξε το επεισόδιο και μίλησα με την κ. Μαρμαρίδου την επιστημονική υπεύθυνη της παιδιατρικής κλινικής. Ενημερώσαμε τους γονείς ότι θα πάει το παιδί στο Αγλαΐα Κυριακού και ο πατέρας αντέδρασε πολύ έντονα. Η μητέρα πρότεινε να πάνε Γιάννενα και είπα δεν υπάρχει περίπτωση. Στις 25 Ιανουαρίου το παιδί μπήκε στη ΜΕΘ» περιέγραψε η κ. Πελεκούδα.

Η ύπαρξη των βίντεο και ο θάνατος του παιδιού απασχόλησαν την παιδονευρολόγο που άρχισε να αναζητά τους παράγοντες που οδήγησαν τη Τζωρτζίνα στο θάνατο. «Μετά το βίντεο και μετά το θάνατο του παιδιού άρχισα να σκέφτομαι εξωγενείς παράγοντες επειδή υπήρχαν υποψίες. Έπρεπε να είναι κάτι που δρα πολύ γρήγορα και κατέληξα σε κάποιες ουσίες. Ενημέρωσα το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής και τους έδωσα τις λίστα με τις ουσίες. Πήρα πολύ σοβαρά τις υποψίες των συναδέλφων. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να προστατέψεις ένα παιδί από κακοποίηση και η υποψία ενός συναδέλφου είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη».

Στη συνέχεια απέκλεισε τη χορήγηση κεταμίνης στα επεισόδια που προηγήθηκαν του τελευταίου που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στο θάνατο. «Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που προκαλεί καταστολή. Το παιδί δεν είχε καταστολή στα επεισόδια που προηγήθηκαν του θανάτου. Θεωρώ ότι τα επεισόδια που είδα εγώ δεν ήταν κεταμίνη» τόνισε η γιατρός, ενώ συμπλήρωσε: «δεν μου προκύπτει ότι υπήρξε απόφραξη αεροφόρων οδών αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω».

Κούγιας: Εσείς πιστεύετε ότι η κατηγορούμενη ήταν ψυχρή;

Μάρτυρας: Μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται μια ταινία

Κούγιας: Τι θα έπρεπε να κάνει να ουρλιάζει;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να κρίνω τη συμπεριφορά και το συναίσθημά της.

Κούγιας: Το γεγονός ότι βιντεοσκοπεί το επεισόδιο και φωνάζει και τους γιατρούς για να σώσουν το παιδί της, τι σημαίνει;

Μάρτυρας: Αυτό απαιτεί σοβαρό βαθμό σαδισμού.

Κούγιας: Τι προσπάθεια θα έπρεπε να κάνει η κατηγορούμενη για να προκαλέσει σπασμούς;

Μάρτυρας: Θέλει σοβαρή έρευνα φαρμακολογίας. Ξέρω να σας πω ότι σίγουρα θα υπάρχει τρόπος, όμως θέλει έρευνα και γνώση.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη (19/7).

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: δίκη Πισπιρίγκου

Continue Reading

Previous: Οι φωτιές στην Ελλάδα στον διεθνή Τύπο
Next: Βουλή: Πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη – Αναλυτικά οι επιτροπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

D3FE7B0B-A083-4981-B437-0CE6DA70E4F2 Μενίδι: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία είχε κάνει η σύζυγος του 44χρονου που εντοπίστηκε απανθρακωμένος
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Μενίδι: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία είχε κάνει η σύζυγος του 44χρονου που εντοπίστηκε απανθρακωμένος

4 ώρες ago
1578CB18-AC96-4064-AF7A-17BAD00805C0 Βούλα: Ηλικιωμένη εξαπατήθηκε και άφησε 100.000 ευρώ σε κάδο σκουπιδιών
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΝΕΑ

Βούλα: Ηλικιωμένη εξαπατήθηκε και άφησε 100.000 ευρώ σε κάδο σκουπιδιών

5 ώρες ago
D933D1C0-252C-430B-AFBF-AAD05476E5E5 Γλυπτά του Παρθενώνα: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται» λέει στον ΕΤ το Βρετανικό Μουσείο – Πυρά Λουί Γκοντάρ στον Σούνακ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται» λέει στον ΕΤ το Βρετανικό Μουσείο – Πυρά Λουί Γκοντάρ στον Σούνακ

6 ώρες ago
134CF76B-2D99-43F0-A6E3-BF9FFFB6F6D4 Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται

8 ώρες ago
D5E067E1-0003-4967-92BF-401579D076BB Παπαδημούλης: Τουλάχιστον 2 ευρωβουλευτές θα εκπροσωπήσουμε στην Ευρωβουλή το νέο κόμμα των «11»
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Παπαδημούλης: Τουλάχιστον 2 ευρωβουλευτές θα εκπροσωπήσουμε στην Ευρωβουλή το νέο κόμμα των «11»

9 ώρες ago
D5640AC1-5F5E-40F4-A770-2AD929ED3472 Σκάνδαλο: Πρόεδρος κόμματος κατηγορείται για βιασμό κατά τη διάρκεια οργίου
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Σκάνδαλο: Πρόεδρος κόμματος κατηγορείται για βιασμό κατά τη διάρκεια οργίου

2 ημέρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Βόλος – Ολυμπιακός: Προσωρινή διακοπή στο 90+5′ λόγω επεισοδίων
  • Μενίδι: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία είχε κάνει η σύζυγος του 44χρονου που εντοπίστηκε απανθρακωμένος
  • Βούλα: Ηλικιωμένη εξαπατήθηκε και άφησε 100.000 ευρώ σε κάδο σκουπιδιών
  • Γλυπτά του Παρθενώνα: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται» λέει στον ΕΤ το Βρετανικό Μουσείο – Πυρά Λουί Γκοντάρ στον Σούνακ
  • Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.