ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο η δεύτερη σφαίρα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η δεύτερη σφαίρα, που εντοπίστηκε καρφωμένη στην πόρτα του ξενοδοχείου, όπου τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης ο 16χρονος τσιγγάνος από τη Θεσσαλονίκη.

Η σφαίρα παραλήφθηκε από τα στελέχη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια τροχιά με την πρώτη, η οποία τραυμάτισε στο κεφάλι τον ανήλικο. Την ίδια στιγμή, με αφορμή την πολιτικοποίηση του θέματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση, και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στον δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση. Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Αναφορικά με τα επεισόδια και τον τραυματισμό αστυνομικών, τόνισε ότι «πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης» και ξεκαθάρισε πως «στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της με αποφασιστικότητα. Αλλά πάντα αυστηρά, στο πλαίσιο του νόμου. Γιατί ο νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος αστυνομικός είχε πει στους συναδέλφους που τον συνέλαβαν ότι είχε πυροβολήσει δύο φορές: μία στον αέρα για εκφοβισμό και μία κατά του οχήματος επιχειρώντας να πετύχει τα λάστιχα, αλλά λόγω του ανώμαλου δρόμου κατέληξε να χτυπήσει τον ανήλικο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου».

Χθες, οι γονείς του βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συνοδεία του δικηγόρου τους δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

«Ζητάμε δικαιοσύνη. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό που έκανε το παιδί…», τόνισε σε δηλώσεις του ο πατέρας του ανήλικου, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του γιου του είπε χαρακτηριστικά πως «χαροπαλεύει». «Θέλουμε δικαίωση. Ηταν το καλύτερο παιδί», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για «ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού». Καταλόγισε στην ΕΛ.ΑΣ. «απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης». Στο μεταξύ, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

7 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

8 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

9 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

9 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

9 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

10 ώρες ago