Skip to content
Πα. Ιαν 27th, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού
  • ΕΛΛΑΔΑ

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

1 έτος ago
Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού - ΕΛΛΑΔΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του: «Κατόπιν πρότασης της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, θα διατεθούν στους δικαιούχους επιταγές (voucher) αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας μας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα” ύψους 141 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Άλλη ρύθμιση της εν λόγω τροπολογίας προβλέπει ότι, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι. Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα. Αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους.

Επιπλέον, με τις διατάξεις του Υπ. Παιδείας, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η προθεσμία έκδοσης των Οδηγών Χρηματοδότησης και Διαχείρισης των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έως την 30ή Ιουνίου 2022, ενώ ρυθμίζονται ζητήματα των συμφωνιών προγραμματικού σχεδιασμού των ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και για τη διαδικασία πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τμήματα ή σχολές».

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης. Με το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ” επιδιώκουμε, μαζί με τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, να στηρίξουμε περαιτέρω στη νέα ψηφιακή εποχή το έργο του ανθρώπινου δυναμικού μας, που αποτελεί και το πιο σπουδαίο κεφάλαιό μας. Επιμορφώνουμε, εξοπλίζουμε, εξελίσσουμε, στηρίζουμε. Κάνουμε ένα ακόμη βήμα για το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: Voucher 200 ευρώ ΕΛΛΑΔΑ

Continue Reading

Previous: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους από εγκαύματα στο Παίδων
Next: Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σουίτα που έγινε το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

mpimpilas1-1 Σπύρος Μπιμπίλας: Υποψήφιος με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Μπιμπίλας: Υποψήφιος με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

3 λεπτά ago
agrinio_kakokairia_2601 Αγρίνιο: Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών με αιωρούμενη γέφυρα από τον Εύηνο
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Αγρίνιο: Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών με αιωρούμενη γέφυρα από τον Εύηνο

33 λεπτά ago
20-kakopoiisi-paidi Ξάνθη: Στη φυλακή ο 62χρονος που βίαζε την κόρη του
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Ξάνθη: Στη φυλακή ο 62χρονος που βίαζε την κόρη του

1 ώρα ago
νοσοκομειο_5_intimenews-768x480 Κορωνοϊός: Έως 26 θάνατοι την ημέρα στο τελευταίο 5μηνο – Τί δείχνουν τα στοιχεία των επιδημιολογικών εκθέσεων του ΕΟΔΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Έως 26 θάνατοι την ημέρα στο τελευταίο 5μηνο – Τί δείχνουν τα στοιχεία των επιδημιολογικών εκθέσεων του ΕΟΔΥ

2 ώρες ago
sakellaropoulou-olokaftoma-873x432.jpg Σακελλαροπούλου: «Το παρελθόν του Ολοκαυτώματος μας αφορά όλους»
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Σακελλαροπούλου: «Το παρελθόν του Ολοκαυτώματος μας αφορά όλους»

2 ώρες ago
ilektrikos Χωρίς Ηλεκτρικό για τρεις ώρες την Πέμπτη 02/02
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΕΑ

Χωρίς Ηλεκτρικό για τρεις ώρες την Πέμπτη 02/02

3 ώρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Σπύρος Μπιμπίλας: Υποψήφιος με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  • Αγρίνιο: Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών με αιωρούμενη γέφυρα από τον Εύηνο
  • Ξάνθη: Στη φυλακή ο 62χρονος που βίαζε την κόρη του
  • Κορωνοϊός: Έως 26 θάνατοι την ημέρα στο τελευταίο 5μηνο – Τί δείχνουν τα στοιχεία των επιδημιολογικών εκθέσεων του ΕΟΔΥ
  • Σακελλαροπούλου: «Το παρελθόν του Ολοκαυτώματος μας αφορά όλους»



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.