Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν από τις Αρχές κατά τη διάρκεια των δεκάδων επιχειρήσεων που στήθηκαν την Τετάρτη για την εξάρθρωση του εξτρεμιστικού δικτύου ήταν και μία λίστα με 18 ονόματα-στόχων που οι ακροδεξιοί θεωρούσαν εχθρούς.

 

Γερμανία: Οι ακροδεξιοί σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον Σολτς - ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονία του Σολτς

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την υλοποίηση του σχεδίου τους να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο και να καταλάβουν την εξουσία, σκόπευαν να τους απελάσουν ή ακόμα και να τους εκτελέσουν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται πηγή με γνώση της υπόθεσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι συνωμότες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, ήθελαν να συλλάβουν βουλευτές και να εκτελέσουν τον καγκελάριο, ενώ θα ακολουθούσε επιχείρηση εκκαθάρισης του έθνους – δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς θα έκαναν.

Μεταξύ των 25 συλληφθέντων είναι ο πρίγκιπας Χάινριχ ΙΓ’ του Ρόις, μία πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος AfD, εν ενεργεία στρατιωτικοί αλλά και ένας ρώσος πολίτης. Εξετάζονται, επιπλέον, 27 άτομα ως ύποπτα.

Η έρευνα είχε και προεκτάσεις στο εξωτερικό καθώς συλλήψεις υπήρξαν και σε Αυστρία και Ιταλία.

Γερμανία: Οι ακροδεξιοί σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον Σολτς - ΔΙΕΘΝΗ

Πώς αναμειγνύεται η βουλευτής

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, η βουλευτής που αναμειγνύεται είναι η Μπριγκίτ Μάσλακ-Γουίνκεμαν, η οποία σχεδιαζόταν να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, δικαστικό συμβούλιο τής επέτρεψε να διατηρήσει τη θέση της ως δικαστής στο Βερολίνο, παρά τη διαμαρτυρία πολλών περιφερειακών δικαστικών Αρχών για τις ακροδεξιές απόψεις της.

Το Der Spiegel ανέφερε ότι έκανε τακτικά αναρτήσεις στο Telegram χρησιμοποιώντας το σύνθημα «WWG1WGA», το οποίο ανήκει στην συνωμοσιολογική ομάδα QAnon. Σημαίνει, «όπου πάει ένας, πάμε όλοι».

Όσον αφορά στον πρίγκιπα Χάινριχ ΙΓ’ του Ρόις, τον 71χρονο γόνο ευγενών, η οικογένειά του κρατά αποστάσεις εδώ και λίγο διάστημα, χαρακτηρίζοντάς τον «συνωμοσιολόγο» και «μπερδεμένο γέρο».

Ο 71χρονος φέρεται να επιχειρούσε να κάνει επαφές με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης, μέσω της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Ένας ρώσος πολίτης θεωρείται πως τον βοηθούσε να δημιουργήσει δίκτυο επαφών με τη Μόσχα. Ωστόσο, οι Αρχές εξήγησαν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είχε λάβει θετική απάντηση από τη Ρωσία και τα άτομα που προσέγγισε