Υλικά
Για το χωριάτικο φύλλο
-
Includes
500 γραμμάρια αλεύρι
-
Includes
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
-
Includes
150 γραμμάρια γιαούρτι
-
Includes
1 αυγό
-
Includes
5 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη
-
Includes
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
-
Includes
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
Includes
Νερό (αν χρειαστεί)
Για τη γέμιση
-
Includes
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
-
Includes
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε τέταρτα
-
Includes
500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
-
Includes
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-
Includes
60 γραμμάρια αλεύρι
-
Includes
250 ml κρέμα γάλακτος
-
Includes
2 αυγά
-
Includes
100 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
-
Includes
Αλάτι
-
Includes
Πιπέρι
-
Includes
Μοσχοκάρυδο
-
Includes
Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
-
Includes
1 αυγό, χτυπημένο (για το άλειμμα)
Εκτέλεση
Execution
- Για το χωριάτικο φύλλο, ενσωματώνουμε το αλεύρι με το Βιτάμ κλασικό σε ένα μίξερ με τον γάντζο ή στο χέρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά 2 περίπου λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι και συνεχίζουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 5 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά, τη γραβιέρα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο, με τη βοήθεια ενός πλάστη, και το απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Αδειάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλο ένα φύλλο. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τρυπάμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 40 περίπου λεπτά.