Πυρκαγιά στον Φενεό Κορινθίας- Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Φενεό Κορινθίας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο έχουν μεταβεί 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα ενώ για την αεροπυρόβεση έχουν διατεθεί 20 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για συντονισμό.
Παράλληλα τρεις φορές ήχησε το 112 στέλνοντας μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Καστανιά και Λαύκα Κορινθίας. Το πρώτο ενημέρωνε τους κατοίκους για την πυρκαγιά, το δεύτερο ζητούσε από όσους βρίσκονταν στην Καστανιά να απομακρυνθούν προς Στυμφαλία ενώ το τρίτο καλούσε τους κατοίκους του οικισμού Λαύκα να απομακρυνθούν απ’ αυτόν και να κατευθυνθούν προς Στυμφαλία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:15 σε δυσπρόσιτο σημείο, κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως περίπου 4 μποφόρ.
Εκκενώνονται οι περιοχές Καρτέρι και Δροσοπηγή Κορινθίας – Νέα μηνύματα του 112
Την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών Καρτέρι και Δροσοπηγή Κορινθίας ζητά η Πολιτική Προστασία μέσω νέων μηνυμάτων του 112 που εστάλησαν πριν λίγο λόγω της δασικής πυρκαγιάς στον Φενεό Κορινθίας. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της περιοχής Καρτέρι κλήθηκαν να την εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Στυμφαλία ενώ όσοι βρίσκονται στη Δροσοπηγή Κορινθίας τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν προς Καλιανούς και Κεφαλάρι.
Πηγή:ΑΜΠΕ
Check Also
Μάτι: Εκδηλώσεις μνήμης της θλιβερής επετείου από τους συγγενείς των θυμάτων
Εκδηλώσεις μνήμης για την 7η τραγική επέτειο της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής πραγματοποιούν αύριο, …