Η αναμέτρηση στο Lotto Park είναι προγραμματισμένη για τις 21:30 ώρα Ελλάδας και οι Θεσσαλονικείς καλούνται να ανατρέψουν το αποτέλεσμα (0-1) του πρώτου αγώνα, σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής τους πορείας.
«Θα παλέψουμε για την πρόκριση»
Το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ αποτυπώθηκε και στα λόγια του Αλέσιο Λίσι, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη μάχη των Βρυξελλών.
«Θα παλέψουμε για την πρόκριση, για μας, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τον Γιάννη Κωνσταντέλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πρόκριση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τον Δικέφαλο, καθώς πέρα από την αγωνιστική συνέχεια, θα προσφέρει ασφάλεια και οικονομικό όφελος, διατηρώντας παράλληλα την ομάδα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.
Το σενάριο του Καζακστάν
Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φύγει νικητής από το Lotto Park και να εξασφαλίσει την πρόκριση, το επόμενο ταξίδι του θα είναι ιδιαίτερα μακρινό.
Ο Δικέφαλος θα βρεθεί στο Αλμάτι του Καζακστάν, όπου θα αντιμετωπίσει την Καϊράτ, με έπαθλο μία θέση στη League Phase του Europa League.
Σε περίπτωση που δεν έρθει η πρόκριση απέναντι στην Άντερλεχτ, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει τη δική του μάχη στο επίσης μακρινό Μπέργκεν της Νορβηγίας απέναντι στην Μπραν.
Η Άντερλεχτ έχει το προβάδισμα
Στο στρατόπεδο των Βέλγων, η προετοιμασία για τη ρεβάνς συνεχίστηκε χωρίς απρόοπτα. Η Άντερλεχτ γνωρίζει πως το 1-0 της Τούμπας δίνει στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα, ωστόσο οι «μωβ» έχουν πλέον μπροστά τους τη δική τους ευκαιρία να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο της πρόκρισης.
Ο Βίτορ Μπρούνο φρόντισε στην τελευταία προπόνηση να επιστήσει την προσοχή στους ποδοσφαιριστές του, ενώ ο Σικάν αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στον γνώριμό του Τάισον.
Περίπου 1.000 φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο
Σημαντική αναμένεται να είναι και η παρουσία των φίλων του ΠΑΟΚ στις εξέδρες του Lotto Park. Περίπου 1.000 υποστηρικτές του Δικεφάλου αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο για να σταθούν στο πλευρό της ομάδας.
Το «πέταλο» που θα φιλοξενήσει τους φίλους του ΠΑΟΚ αναμένεται να καλυφθεί από πανό αφιερωμένο στον Κλεομένη, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο.
Οι επιλογές των δύο προπονητών
Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, δεν αναμένονται πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση στην Τούμπα.
Ο Αλέσιο Λίσι θα έχει στη διάθεσή του τους Γιαννούλη και Λουσέ, ενώ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Χατζηδιάκο. Εκτός αποστολής και ο Κωνσταντέλιας.
Η ώρα και οι διαιτητές
Η σέντρα της αναμέτρησης θα γίνει στις 21:30 ώρα Ελλάδας και η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί απευθείας από το OPEN.
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Σιμόνε Σότσα, με βοηθούς τους Στέφανο Αλέσιο και Ντάριο Σετσόνι. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ματέο Μαρκέτι.
Στο VAR θα βρίσκεται ο Τζιαλούνκα Αουρελιάνο, ενώ χρέη A VAR θα εκτελέσει ο Ματέο Γαρίλιο.