Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Βαλένθια – Ολυμπιακός 85-84: Ήττα σε παιχνίδι-θρίλερ

Ο Φουρνιέ ήταν άστοχος στην εκπνοή και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 85-84 από τη Βαλένθια για την 33η αγωνιστική της Euroleague.

Με τον Βεζένκοβ να σκοράρει συνεχώς, βάζοντας και ένα τρίποντο που τρέλανε τους Ισπανούς, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά, στη συνέχεια όμως έκανε λάθη στην άμυνα και έδωσε εύκολους πόντους στους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν μπροστά με 25-23 στο 10′.

Οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά και στη δεύτερη περίοδο, προς το τέλος της όμως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε να χτίζει διαφορά με τους Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα οκτώ πόντων (42-50).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η Βαλένθια με σερί 7-0 μείωσε σε 49-50, με τον Ολυμπιακό να έχει κολλήσει στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, δεν επηρεάστηκε πολύ, βρήκε ξανά λύσεις και ξέφυγε με +5, πριν μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 67-69.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλά στην τελευταία περίοδο και μετέτρεψαν το σκορ σε 67-74 στο 33′, οι Ισπανοί όμως αντέδρασαν, πλησίασαν, ισοφάρισαν και προσπέρασαν με 81-79 στο τελευταίο λεπτό. Ο Βεζένκοβ με δύο βολές έκανε το 81-81, ο Μοντέρο έγραψε το 83-81, ο Φουρνιέ με τρίποντο έκανε το 83-84, στα 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος όμως έκανε φάουλ στον Μοντέρο, ο οποίος τραυματίστηκε.

Αυτός που εκτέλεσε τις βολές ήταν ο Ντε Λαρέα για το 85-84, με τον Φουρνιέ να αστοχεί στο τελευταίο σουτ και τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 42-50, 67-69, 85-84