Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, κατόπιν αδείας του οικείου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου, τελέσθηκε εχθές το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κτητορικό της Οικογένειας των Εθνικών και Κοινωνικών Ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου Ιερό Ναό της Αγίας Αθηνάς, επί τη αρχή της Ινδίκτου και τη ιερά μνήμη της Οσιομάρτυρος Αθηνάς.
Η Ιερά Ακολουθία τελέσθηκε με την παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι, ως κατ’ έτος προσήλθαν να τιμήσουν τη μνήμη της Οσίας και να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως των ψυχών της μητρός των Ευεργετών Αθηνάς και της συνωνύμου αυτής θυγατρός των Αθηνάς.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος, αφού με ευγνώμονες λόγους ευχαρίστησε το φιλογενές και φιλάγιο ζεύγος Μαρτίνου για τις αφειδώλευτες προς το Έθνος, την Κοινωνία και την Εκκλησία προσφορές τους, ανεφέρθη στην ενὀτητα της εν ουρανώ θριαμβευούσης και επί γης στρατευομένης Εκκλησίας, τονίζοντας ότι οι Άγιοι και οι κεκοιμημένοι συναποτελούν με τους ζώντες την Εκκλησία και συμπροσεύχονται κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.και ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο φθινόπωρο.
Στη συνέχεια, τελέσθηκε Μνημόσυνο των αείμνηστων οικογενών του φιλανθρώπου και ευεργετικού ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου και τέλος ο Αγιασμός επί τω νέω Εκκλησιαστικώ Έτει, μετά το πέρας των οποίων παρετέθη πρωινή δοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.