Το ελληνικό μπάσκετ βυθίστηκε σε θλίψη με τον θάνατο του Βασίλη Γκούμα σε ηλικία 79 ετών. Σήμερα (3/4) τελέστηκε η κηδεία του στο Πρώτο Νεκροταφείο, με πλήθος κόσμου να δίνει το τελευταίο αντίο. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Στεφάνια κατέθεσαν οι ομάδες με τις οποίες είχε συνδεθεί μπασκετικά, η ΑΕΚ και ο Πανελλήνιος, όπως κα η ΕΟΚ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων.
Ο Βασίλης Γκούμας αγωνιζόταν στις θέσεις του πάουερ φόργουορντ και σέντερ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, αλλά και από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους της εποχής του.

Ήταν ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατέκτησε το Κύπελλο με την ΑΕΚ το 1981 και αναδείχθηκε τέσσερις φορές κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος. Το 1974 συμμετείχε στην Μικτή Ευρώπης.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε από το 1966 έως το 1975, ενώ πέρα από την ΑΕΚ φόρεσε και τις φανέλες του Πανελληνίου και του Ηλυσιακού. Επιπλέον, είχε αγωνιστεί και σε ομάδες της Νοτίου Αφρικής, όπως ο Ολυμπιακός Αντίς Αμπέμπα, η Αθλητική Λέσχη Γιοχάνεσμπουργκ και η Αθλητική Λέσχη Λαουρένσο Μάρκες.
