Θυελλώδεις ανέμοι δεν αφήνουν τα πλοία να δέσουν στα λιμάνια των νησιών – Ποια δρομολόγια αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Αιγαίο επικρατούν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 8 και τοπικά 9 Μποφόρ.
Από τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Θεολόγος Π.» στις 17.30 για ‘Ανδρο, Τήνο και Μύκονο.
Νέο περιστατικό σημειώθηκε με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Super Star», το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Τήνου κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από τη Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, η αδυναμία προσέγγισης οφείλεται στους πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, με την έντασή τους να φτάνει τα 8 έως και τοπικά 9 μποφόρ. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια προσέγγισης στην Τήνο, το πλοίο άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς το λιμάνι του Λαυρίου.
Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 317 επιβάτες, ενώ μεταφέρει ακόμη 56 επιβατικά οχήματα, 11 δίκυκλα, δύο φορτηγά και 59 μέλη πληρώματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα με την ασφάλεια του πλοίου ή των επιβαινόντων.
Προβλήματα καταγράφονται και στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα απογευματινά δρομολόγια για Κύθνο των πλοίων «Μαρμάρι Εξπρές», «Μακεδών» και «Ιονίς».
Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν από τη μετάβασή τους στα λιμάνια.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο, έντασης έως και 9 μποφόρ, ενώ οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν μεταβούν στα λιμάνια, προκειμένου να ενημερώνονται για πιθανές αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.