Τα εγκώμια και η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο Λυγουριό Αργολίδας
Home Ενορίες Τα εγκώμια και η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο Λυγουριό Αργολίδας
Ενορίες : Αγίας Τριάδος Λυγουριού Αργολίδας
14 Αυγούστου, 2025 – 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2025 – 10:25
Τα εγκώμια και η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο Λυγουριό Αργολίδας
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράκληση και τα εγκώμια στην Θεοτόκο επί της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Λυγουριό Αργολίδας την Τετάρτη 13 Αυγούστου. Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος, ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο που έψαλλε χορωδία ιεροψαλτών της περιοχής.
Κατά την διάρκεια των εγκωμίων και την ώρα που ο Ιερέας ψάλλει το “έραναν τον τάφο”, μικρά παιδιά έραναν την εικόνα της Παναγίας λουλούδια.
Μετά το πέρας των εγκωμίων ο εφημέριος του ναού περιέφερε τον επιτάφιο της Παναγίας εντός του ναού προς ευλογία των πιστών.

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.