Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν για τις 27 Απριλίου οι αρτοποιοί

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αρτοποιοί της Αττικής, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους για το αυξημένο κόστος λειτουργίας. Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 27 Απριλίου στις 19:00, θέτοντας στο επίκεντρο τα αιτήματα για μείωση του ενεργειακού κόστους και της φορολογικής επιβάρυνσης, τα οποία -όπως επισημαίνουν- είναι κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου.

Μεταξύ των βασικών διεκδικήσεων των αρτοποιών περιλαμβάνονται η επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας, η κατάργηση φόρων στην ενέργεια και σε βασικά είδη κατανάλωσης, η ελάφρυνση της φορολογίας για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και ρυθμίσεις για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην ανακοίνωσή της η συντεχνία εκφράζει παράλληλα την έντονη ανησυχία των αρτοποιών για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους και η συνολική επιβάρυνση δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.