Στο Φανάρι για την εορτή της Ινδίκτου ο ΥΦΕΞ, Γιάννης Λοβέρδος
Την Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέπτεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, με αφορμή την εορτή της Αρχής της Ινδίκτου, την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.
Τη Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λοβέρδος παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον οποίο είχε στη συνέχεια κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Σε δήλωση του μετά τη Θεία Λειτουργία ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε:
«Με μεγάλη χαρά και τιμή βρίσκομαι και πάλι εδώ στους ιερούς χώρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι για να παραστώ στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ινδίκτου, δηλαδή της αρχής του νέου εκκλησιαστικού έτους.
»Έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, τον κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίον όλος ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία σέβονται. Είναι μια μεγάλη μορφή για την θρησκεία μας και όχι μόνον.
»Φέτος, όπως και κάθε χρονιά, η Ίνδικτος είναι αφιερωμένη στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος για το οποίο ο Πατριάρχης έχει αφιερώσει πολύ μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του όλα αυτά τα 33 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο.
»Κι εμείς έχουμε κάθε χρέος να συνυπηρετούμε σε αυτήν την μεγάλη προστασία, για την προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για ολόκληρο τον κόσμο.
»Με μεγάλο σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ελπίζω σύντομα να επιστρέψω εδώ στους αυτούς τους άγιους χώρους».

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
                                                                                    Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.                                                                                          
 
						