Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Σερβίας Πορφύριος: Ο Κύριος μας με το πάθος Του μετέτρεψε τον σταυρό σε σημείο νίκης

Στην έννοια του Σταυρού και τη θεολογική του διάσταση αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή Γ’ Νηστειών, 15 Μαρτίου 2026, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. 

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησε με ιερείς της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου ενώ κατά τη Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκε πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι ο σταυρός κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους υπήρξε το όργανο της μεγαλύτερης ταπείνωσης που μπορούσε να υποστεί ο άνθρωπος. Ωστόσο, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός τον μετέτρεψε μέσω του πάθους Του σε σημάδι νίκης και σωτηρίας..

Ο κ.κ. Πορφύριος κάλεσε το εκκλησίασμα να γίνει ένα με το Χριστό και να συμπορευθεί μαζί τους αυτή την κατανυκτική περίοδο διότι όπως είπε: “Αν γίνουμε του Χριστού, τότε ο Χριστός θα μας κάνει δικούς του”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Σερβίας είχε σύντομη συνάντηση με νέους γονείς και παιδιά όπου τους έδωσε την ευχή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.