ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία Daniel-Κικίλιας: Αγνοούνται έξι άτομα στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας – Πολλοί οι εγκλωβισμένοι

Κακοκαιρία Daniel: Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε νεότερη ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας Daniel.

«Από την πολιτική προστασία επιχειρούν συνολικά 195 οχήματα και 480 άτομα. Επιχειρισιακά το δύσκολο σημείο εντοπιζεται κατά μήκος των Τρικάλων και Καρδίτσας. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων.

Αγνοούνται έξι άτομα. Το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Χρησιμοποιούνται ειδικές λέμβοι που επιχειρούν για τους απεγκλωβισμούς. Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν πριν λίγο τις πτήσεις με super Puma. Θέλω να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει μέσο ή προσπάθεια που δεν έχει γίνει. Η σταδιακή βελτίωση της κακοκαιρίας επιτρέπει να προχωρήσουμε επιχειρησιακά. Κουράγιο και δύναμη σε όλους».

Είναι επίσημο: Ο Μητσοτάκης ανέβαλε την ομιλία του στην ΔΕΘ – Θα πάει στις πληγείσες περιοχές το Σαββατοκύριακο

Αναβλήθηκε η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο τις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel. Όπως επίσης είπε ο κ. Μαρινάκης η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ήδη έχουν ακυρωθεί οι εκδηλώσεις και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διαχείριση των καταστροφικών πλημμυρών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις και σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Πολιτική Προστασία για τη διαχείριση και αυτού του φαινομένου.

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Εβρο.

«Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ξανά ποτέ. Οι δυνάμεις του Κρατικού Μηχανισμού επεμβαίνουν αμέσως που υπάρχει ανάγκη», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τη στιγμή που όλη η χώρα «δοκιμάζεται» από την σφοδρή κακοκαιρία Daniel.

Ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε πως λόγω των σοβαρών καιρικών φαινομένων που έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη ΔΕΘ και το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τα σφοδρά «χτυπήματα» της κακοκαιρίας Daniel, όπου θα κάνει αυτοψία. Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, οι ανακοινώσεις για το πότε ο κ. Μητσοτάκης θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα γίνουν άμεσα.

«Η πυροσβεστική έχει δεχτεί από την Πέμπτη 5.000 κλήσεις, 850 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί στη Θεσσαλία», επεσήμανε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Απόλυτη προτεραιότητα η διάσωση και ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές», υπογράμμισε.

 

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

42 λεπτά ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

45 λεπτά ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

48 λεπτά ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

53 λεπτά ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

56 λεπτά ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

3 ώρες ago