ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για εκλογές: Το δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω

Το δίλημμα των εθνικών εκλογών του 2023 έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στη Βόρεια Πιερία. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε σιγά σιγά προς τις εκλογές του 2023: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Θα πούμε “όχι” σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών».Συγκρίσεις

«Στην πορεία προς τις κάλπες θα έρθει η ώρα των μεγάλων διλημμάτων και των πραγματικών συγκρίσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Το πιο σημαντικό δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Ελληνες να κυβερνά την Ελλάδα. Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Ελληνες, και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας ή θέλουμε να κλοτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό;».

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το δημαρχείο Πύδνας – Κολινδρού, στο Αιγίνιο, όπου συνομίλησε με τον δήμαρχο, Αναστάσιο Μανωλά, για τις ανάγκες της περιοχής. «Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει και στον πρωτογενή τομέα ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε», ανέφερε, ενώ επεσήμανε πως η Μακεδονία ευρύτερα μπορεί να αξιοποιήσει την αναδιάταξη των αλυσίδων εφοδιασμού και την τάση για επαναφορά δραστηριοτήτων μεταφοράς και αποθήκευσης πιο κοντά στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε γεωκτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία. «Είμαστε στην καλύτερη χρονιά τα τελευταία 15 έτη», του είπε ένας από τους ιδιοκτήτες της μονάδας. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης τον Κολινδρό, όπου είχε την ευκαιρία να περπατήσει στους δρόμους του οικισμού και να συνομιλήσει με κατοίκους.

Μητσοτάκης από την Κατερίνη: «Πιο ισχυρή η Ελλάδα»

Ακολούθησε επίσκεψή του στην Κατερίνη, όπου μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων της Ν.Δ. στον κεντρικό πεζόδρομο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και, αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια, επεσήμανε: «Η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, γίνεται πιο ευημερούσα. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, είναι μια χώρα με μια οικονομία η οποία πηγαίνει καλύτερα και μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στη μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία τώρα αντιμετωπίζουμε. Ολοι οι Ρλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ότι μας ενδιαφέρουν τα έργα και όχι τα λόγια και ότι μπορούμε να παραγάγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο εκτιμάται από τους πολίτες», ανέφερε.

 Στη «Μέριμνα Παιδιού»

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε ένα από τα δύο Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης», φιλανθρωπικού σωματείου που στηρίζει Ατομα με Αναπηρία. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους που εγκαινιάστηκαν επίσημα, καθώς η πανδημία είχε προκαλέσει αναβολή της εκδήλωσης, ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φιλοξενουμένους.

 ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

  • Αναβάθμιση του συστήματος ύδρευσης στο Αιγίνιο, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ
  • Δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στη Νόρεια Πιερία
  • Αξιοποίηση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου, το οποίο παραμένει κουφάρι εδώ και 40 χρόνια.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

19 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago