ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Από… τσιγαριλίκια μέχρι Tesla: Τα απίστευτα δώρα για να πείσουν κόσμο να κάνει το εμβόλιο

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού ξεπερνούν τα 3,8 εκατομμύρια, ενώ τα ”ενεργά” κρούσματα της νόσου φτάνουν τα 16.000.000.
Ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι ένας εχθρός που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί με τους επιστήμονες να μην κρύβουν την ανησυχία τους.
Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, νέα στελέχη εμφανίζονται και την ίδια στιγμή, σε κάποιες χώρες διπλασιάζονται οι δείκτες των θανάτων, ενώ σε κάποιες άλλες ετοιμάζονται τα ταξίδια με πράσινα διαβατήρια.
Έτσι, τα κράτη επιχειρούν να πείσουν υπέρ των εμβολιασμών με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων είναι διάφορες κληρώσεις, προσφορές ηλεκτρικών αυτοκίνητων Tesla, ακόμη και δωρεάν… μαριχουάνα!

Δωρεάν… τσιγαριλίκι σε όσους εμβολιάζονται στην Ουάσιγκτον

Με σύνθημα «Ένα τσιγαριλίκι για το εμβόλιο» πραγματοποιείται η εκστρατεία εμβολιασμού στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. Οι πωλητές κάνναβης που έχουν επίσημη άδεια πώλησης, πήραν εντολή να δίνουν δωρεάν από ένα τσιγάρο σε εκείνους που εμβολιάζονται.

Η δράση ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου, ενώ πριν έδιναν μόνο μπίρα, κρασί ή αλκοολούχα κοκτέιλ.
Παρόμοιες δράσεις με μαριχουάνα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και στις Πολιτείες της Αριζόνα και του Νιου Τζέρσεϊ. Κάποιες άλλες περιοχές έχουν ανακοινώσει ειδικές κληρώσεις. Στο Οχάιο μάλιστα μια τυχερή γυναίκα κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια. Στη Δυτική Βιρτζίνια οι νικητές κερδίζουν φορτηγάκια όπως και… πυροβόλα όπλα. Στην Καλιφόρνια, οι Αρχές αναγκαστικά έπρεπε να προειδοποιούν τον κόσμο για απατεώνες οι οποίοι, εκ μέρους των Αρχών, τηλεφωνούσαν σε ανύποπτα θύματα και τους ζητούσαν τα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών – υποτίθεται για να κάνουν τη μεταφορά χρημάτων που εκείνοι είχαν κερδίσει.

Τα «δώρα» σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία

Και αυτό δεν γίνεται μόνο στην Αμερική.
Σε κάποιες περιοχές της Κίνας, οι άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο έφευγαν από το κέντρο… με μια συσκευασία αυγών!
Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα αυτοκίνητο Tesla, μια ράβδο χρυσού ή 3,4 εκατομμύρια δολάρια.
Στην πόλη Ρατζκότ της Ινδίας, οι γυναίκες έλαβαν ως δώρο από ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ενώ οι άνδρες από ένα μπλέντερ. Στη δε Ταϊλάνδη μια αγελάδα. Οι Αρχές της Αυστραλίας έδιναν στους εμβολιασμένους ομοιοπαθητικά φάρμακα και βιταμίνες, με έναν ειδικό να χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «απόλυτη τρέλα».
Ωστόσο δεν έμεινε πίσω και η Ρωσία. Οι Ρώσοι που έχουν κάνει το εμβόλιο, εκτός από την ανοσία, λαμβάνουν κάποιες φορές και δώρα. Στην πόλη Ουφά κληρώνεται ένα διαμέρισμα και smartphones. Στη Μόσχα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για ηλικιωμένους με κάποιες δωροκάρτες ή κωδικούς προώθησης για 1.000 ρούβλια (περίπου 11,5 ευρώ).

Ταξίδια για τους Ευρωπαίους

Όλα αυτά γίνονται επειδή η πλειονότητα του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να επιτευχθεί μαζική ανοσία. Σε πολλές χώρες, όμως, η ταχύτητα του εμβολιασμού έχει επιβραδυνθεί επειδή όσοι ήθελαν, είχαν ήδη κάνει το εμβόλιο, ενώ οι υπόλοιποι δεν βιάζονται.
Στους Ευρωπαίους δίνουν ως κίνητρο τα ταξίδια. Από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε ισχύ το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών εντός της Ε.Ε. με ασφάλεια. Είχε γίνει πολλή συζήτηση για διακρίσεις πριν τελικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει επισήμως τον κανονισμό.
Το πιστοποιητικό αυτό θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή και θα φέρει έναν κωδικό QR με τον οποίο θα αποδεικνύεται ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί (με εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ ή και από τον ΠΟΥ), ή έχει αρνητικό τεστ, ή έχει αναρρώσει από COVID-19.
Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ε.Ε. θα ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. μόνο για πολίτες της Ε.Ε. και κατόχους άδειας διαμονής. Θα συμβάλει στη συντονισμένη άρση των ισχυόντων περιορισμών. Οι Βρυξέλλες υποσχέθηκαν να κανονίσουν τα πάντα και με άλλες χώρες, μέχρι στιγμής όμως συζητήσεις γίνονται μόνο με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με το πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα αποτελεί την αρμοδιότητα του ιδιωτικού τομέα και της τοπικής διοίκησης. Οπότε δεν είναι κατανοητό ακόμη το εάν θα υπάρχει ένα ενιαίο πρότυπο.
Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη η εταιρεία IBM ανέπτυξε την εφαρμογή ExcelsiorPassπου περιέχει έναν κωδικό QR με τα δεδομένα του εμβολιασμού, διάφορες άλλες ιατρικές πληροφορίες και άδεια οδήγησης. Αναμένεται ότι και τα 20 εκατομμύρια κατοίκων της μητρόπολης θα κατεβάσουν την εφαρμογή στα κινητά τους. Σήμερα τη χρησιμοποιούν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωπο. Βέβαια υπήρξε κριτική. Αναμενόταν ότι η Πολιτεία θα ξοδέψει 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για κάποιο λόγο, το κόστος αυξήθηκε στα 17 εκατομμύρια.
Κάποιες παρόμοιες εφαρμογές σχεδιάζεται να είναι διαθέσιμες από το καλοκαίρι στην Ιαπωνία. Στην Κίνα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για χρήση σε διεθνή ταξίδια εμφανίστηκαν ήδη τον Μάρτιο.
hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

15 ώρες ago

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, στο χωριό Τσιφούτ…

15 ώρες ago

Εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει του Πάσχα

Με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, με…

15 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Κλειστό το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Λεωφ. Ιωνίας 86) θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη…

15 ώρες ago

2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Παρουσιάστηκε την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο…

15 ώρες ago

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας…

15 ώρες ago