Οικουμενικός Πατριάρxης: Επίσκεψη στο Σαν Μαρίνο και ομιλία στο Ρίμινι
Το πρωί της Τρίτης 26 Αυγούστου 2025, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μαζί με τη συνοδεία του, ταξίδεψε από το Ρίμινι στο κράτος του Σαν Μαρίνο, που θεωρείται η αρχαιότετη Συνταγματική Δημοκρατία του κόσμου και «χώρα της ελευθερίας». Εκεί επισκέφθηκε τους δύο παραδοσιακούς συγκυβερνήτες (Dirigenti) στο επίσημο μέγαρό τους και έγινε δεκτός με πολλές τιμές. Ακολούθησε εγκάρδια συζήτηση με τους δύο άρχοντες, οι οποίοι προσκάλεσαν τον Πατριάρχη να επισκεφθεί ξανά επίσημα τον Άγιο Μαρίνο και να μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου.
Το απόγευμα ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε στα περίπτερα που ήταν αφιερωμένα στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, στην Ουκρανία, καθώς και στους Μάρτυρες της Αλγερίας, μέσα στον χώρο της Έκθεσης του Ρίμινι. Στη συνέχεια πραγματοποίησε αναλυτική ομιλία στα ιταλικά με θέμα «1700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας», την οποία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το πολυπληθές κοινό, χειροκροτώντας θερμά τον ομιλητή. Τον Πατριάρχη παρουσίασαν και καλωσόρισαν ο κ. Andrea D’Auria, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου «Communion and Liberation», και ο κ. Bernhard Scholz, Πρόεδρος του «Rimini Meeting».
Με το δείπνο το βράδυ ολοκληρώθηκε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πατριάρχη στο Ρίμινι. Το απόγευμα της Τετάρτης αναχώρησε με την Turkish Airlines από το αεροδρόμιο της Μπολόνια, επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μπολόνιας, Καρδινάλιος Matteo Maria Zuppi, με τον οποίο είχαν εγκάρδια συνομιλία.
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
                                                                                    Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.                                                                                          
 
						