Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και αδελφική αγάπη τον Μακ. Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, ο οποίος επισκέπτεται την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην νοτιοανατολική Τουρκία, στο πλαίσιο ποιμαντικής επισκέψεώς του σε περιοχές της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, θέλησε να μεταβεί στην Πόλη προκειμένου να εκφράσει στον Παναγιώτατο και εκ του σύνεγγυς τις ευχές του για το Άγιο Πάσχα, ανταποκρινόμενος και σε παλαιότερες προσκλήσεις του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Κατά την άφιξη του Προκαθημένου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αντιοχείας στα προπύλαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν οι κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν πανηγυρικά.

Αφού προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό ανήλθε στον Πατριαρχικό Οίκο, όπου τον ανέμενε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ακολούθησε συνάντηση των δύο Προκαθημένων, στην οποία παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων Ζητημάτων, και Αγκύρας Γρηγόριος, Πρωτοσυγκελλεύων, καθώς και οι Συνοδοί του Μακαριωτάτου Σεβ. Μητροπολίτης Χαλεπίου Εφραίμ, Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταρσού Παύλος και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Αλλάτι, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Πατριάρχου Αντιοχείας.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου και της συνοδείας του.

Ο Μακ. Πατριάρχης Ιωάννης Ι’ θα παραμείνει στην Πόλη μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.