Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Ο εορτασμός της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Ιερά Επισκοπή Πέρθης

Η Ιερά Επισκοπή Πέρθης εόρτασε πανηγυρικά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Northbridge της Πέρθης, την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2025.

Της Δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πέρθης κ. Ελπίδιος και παρέστη o Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Λοβέρδος, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κ. Σταύρο Βενιζέλο και την Πρόξενο της Ελλάδος στην Πέρθη κ. Ελένη Γεωργοπούλου.

Μετά τη Δοξολογία, πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Κενοτάφιο του Μνημείου Πεσόντων στο Kings Park, παρουσία του Κυβερνήτη της Δυτικής Αυστραλίας, κ. Christopher Dawson.

Η επίσκεψη του κ. Λοβέρδου στην Πέρθη εντάσσεται στο πλαίσιο επίσημης περιοδείας του στην Αυστραλία, κατά την οποία συναντήθηκε και θα συναντηθεί με τις ελληνικές κοινότητες σε όλη τη χώρα. Στόχος της επίσκεψής του είναι η διεύρυνση και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδος, ενισχύοντας παράλληλα τους πολιτιστικούς και διπλωματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Φωτογραφίες: Government House Western Australia / Πρεσβεία Ελλάδος στην Αυστραλία)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.