ΝΕΑ

Πανζουρλισμός στην Ιρλανδία: ΑΤΜ μοίραζαν…τζάμπα λεφτά – Πελάτες έπαιξαν ξύλο στις ουρές

Η ιρλανδική τράπεζα Bank of Ireland ζήτησε συγγνώμη αφού επέλυσε το τεχνικό πρόβλημα στα ΑΤΜ, το οποίο επέτρεψε στους πελάτες της να αποσύρουν ή να μεταφέρουν περισσότερα χρήματα από όσα είχαν στον λογαριασμό τους.

 

Το τεχνικό πρόβλημα δημιούργησε ουρές μπροστά στα ATM κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας και μέχρι την νύκτα, καθώς εξαπλωνόταν η φήμη ότι τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Bank of Ireland μοίραζαν δωρεάν χρήματα και χρειάσθηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης γράφουν σήμερα ότι πελάτες χωρίς χρήματα στον λογαριασμό τους μπόρεσαν να σηκώσουν μέχρι και 1.000 ευρώ.

Η Bank of Ireland προειδοποίησε τους χρήστες των ATM ή των τραπεζικών ηλεκτρονικών εφαρμογών ότι τα χρήματα αυτά θα χρεωθούν.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναταραχή που προκάλεσε η βλάβη αυτή. (…) Γνωρίζουμε ότι υστερήσαμε στο επίπεδο των υπηρεσιών που οι πελάτες μας περιμένουν από εμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο Μπρένταν Μπέρτζες, ιδρυτής της ιστοσελίδας AskAboutMoney.com, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE ότι η τράπεζα πρέπει να βελτιώσει το «αδέξιο» πληροφορικό της σύστημα.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Αν ξέρετε ότι δεν έχετε χρήματα, αλλά παίρνετε 1.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό, διαπράττετε απάτη. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με τα συστήματα της Bank of Ireland».

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας έχει επιβάλει πρόστιμα στην Bank of Ireland για ελαττώματα στα πληροφοριακά της συστήματα και ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις συνέπειες του χθεσινού περιστατικού.

hlektragr

Recent Posts

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

3 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

4 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

5 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

6 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

6 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

6 ώρες ago