ΝΕΑ

Τηλεφώνημα για βόμβα στο στούντιο Κάπα: Πάλι στο 112, όπως για την Τεκτονική Στοά

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές καθώς πριν από λίγο έγινε τηλεφώνημα στο 112 ότι υπάρχει βόμβα στα στούντιο Κάπα, στα Σπάτα.

 

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στις 11:45 για τοποθέτηση βόμβας στα στούντιο Κάπα στα Σπάτα.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, έγινε στον αριθμό 112, χωρίς να δοθεί χρονικό όριο για την έκρηξη.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και το κτίριο από το οποίο βγαίνουν στον αέρα οι εκπομπές του ANT1, εκκενώθηκε.

Τεκτονική Στοά στην Αχαρνών: Δύο οι εκρηκτικοί μηχανισμοί – Τι είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο 112

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί  από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ και στο δεύτερο πακέτο που βρέθηκε έξω από την Τεκτονική Στοά της Ελλάδος, στην συμβολή των οδών Αχαρνών

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 06.30 το πρωί εξερράγη ένας ακόμα αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο σημείο, αφού είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα στο 112 και είχε αποκλειστεί η περιοχή από την Αστυνομία.

Το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που μετέβη στο σημείο εντόπισε και ένα ξύλινο κουτί, που όπως αποδείχτηκε ήταν και αυτό αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και το οποίο εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Σημειώνεται ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 06:00 στο 112 δεν ανέφερε την ώρα που επρόκειτο να γίνει η έκρηξη και το μόνο που είπε ήταν η διεύθυνση που είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός και ζήτησε με έμφαση: «εκκενώστε, εκκενώστε, εκκενώστε».

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικά της ‘Αμεσης Δράσης που μόλις πρόλαβαν και απέκλεισαν την περιοχή πριν από την έκρηξη του πρώτου μηχανισμού που προκάλεσε μαύρισμα στον τοίχο εξωτερικά του κτηρίου, ενώ ο δεύτερος δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μηχανισμοί ήταν πολύ μικρής ισχύος, αποτελούνταν από κροτίδες, μεταλλικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό και άλλα υλικά σε μια πρόχειρη συνδεσμολογία, που δεν παραπέμπει σε κάποια από τις γνωστές ομάδες που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς με βομβιστικές ενέργειες. Μάλιστα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο δεύτερος μηχανισμός, που ήταν μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, είχε τέτοια συνδεσμολογία που δεν θα μπορούσε να εκραγεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

1 ώρα ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

1 ώρα ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

1 ώρα ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

1 ώρα ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

2 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

2 ώρες ago