ΝΕΑ

Ιστορικός θρίαμβος Μητσοτάκη – Η Ελλάδα πάει μπροστά!

Το ιστορικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στον εκλογικό θρίαμβο σπάζοντας το φράγμα του 40% – ποσοστό που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μεγάλος ηττημένος της μάχης των εκλογών.

 

Οι πολίτες επέλεξαν σταθερότητα και όχι πειραματισμούς, «ψήφισαν» τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και καταδίκασαν την τοξικότητα και τον παλαιοκομματισμό.

Τα θετικά μηνύματα επικράτησαν του λαϊκισμού, η παρουσίαση του προγράμματος της επόμενης τετραετίας βρήκε ανταπόκριση, οι προεκλογικές κορόνες και οι ακρότητες έπεσαν στο κενό.

Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά και οι πολίτες επιλέγουν στο τιμόνι της διακυβέρνησης τον κ. Μητσοτάκη. Σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παραλάβει την εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα την καταθέσει άμεσα επισπεύδοντας τις διαδικασίες για τις νέες κάλπες που θα διενεργηθούν στις 25 Ιουνίου.

 

Δεύτερη ευκαιρία

Σύμφωνα με εκλογικούς αναλυτές, η στρατηγική που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προεκλογική περίοδο έπεισε τους νέους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη που επέλεξαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και δεύτερη ευκαιρία στον πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν σήκωσε το γάντι να απαντήσει στις προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες με ειλικρίνεια και κοστολογημένο πρόγραμμα.

Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας, που είδε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του με το 20,09%, σε όλη την προεκλογική περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της τετραετίας που βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μονόδρομο τον καταγγελτικό λόγο χωρίς παρουσίαση θέσεων και θετικών μηνυμάτων. Πόνταρε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, εργαλειοποίησε την τραγωδία των Τεμπών, δεν δίστασε να «τζογάρει» στην προεκλογική μπάνκα το μέλλον των υποψήφιων μαθητών τάζοντας κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τη φετινή χρονιά!

Πτωτική τάση

Εκλογικοί παρατηρητές σημείωναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στις κάλπες με πτωτική τάση, καθώς ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αποκαλύψει μυστική ατζέντα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η Θεανώ Φωτίου φρόντιζε να σπείρει τον πανικό δίνοντας τον ορισμό της μεσαίας τάξης στο ετήσιο εισόδημα των 5.000 ευρώ. Η πραγματικότητα της κάλπης ήταν εξαιρετικά σκληρή για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακόμη και μετά τη συντριβή έδειχνε να μη θέλει να προχωρήσει σε αυτοκριτική αλλά να παριστάνει πως… δεν συνέβη τίποτα, απογοητεύοντας ακόμη περισσότερο τους ψηφοφόρους του αλλά κυρίως πρωτοκλασάτα στελέχη που έμειναν εκτός Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ

Στον αντίποδα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να στοχεύσει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πήρε την ανάσα του διψήφιου ποσοστού που αναζητούσε αγγίζοντας σχεδόν 12%. Οπως σχολίαζαν χθες στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα απευθυνθεί από σήμερα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του τη δεύτερη Κυριακή και να φλερτάρει σε βάθος χρόνου με το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ άγγιξε το 7,2% και με τον σταθερό λόγο του Δημήτρη Κουτσούμπα εμφανίστηκε ενισχυμένο κερδίζοντας παλιούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης πλήρωσε ακριβά τη «Δήμητρα». Εμεινε εκτός Βουλής αφού δεν πέτυχε το πολυπόθητο 3% και όπως σχολίαζαν εκλογικοί αναλυτές αυτή η «εμμονή» του στο νόμισμα φόβισε τους πολίτες που έδειχναν να του δίνουν εισιτήριο επανεκλογής στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη. Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα παλέψει για είσοδο στη Βουλή στις νέες κάλπες.

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίστηκε «πληγωμένο» από το εσωκομματικό μέτωπο, ωστόσο πέρασε άνετα την πύλη της Βουλής με ποσοστό 4,5%, που θα επιχειρήσει με νύχια και με δόντια να συγκρατήσει στις επόμενες εκλογές κλείνοντας οποιαδήποτε ρωγμή διαρροής που θα μπορούσε να τον οδηγήσει εκτός Κοινοβουλίου, όταν η Νίκη έμεινε οριακά εκτός Βουλής.

hlektragr

Recent Posts

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Αρκαδία

 Συνελήφθησαν στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, -2-17χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων…

1 λεπτό ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

17 ώρες ago

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι

Ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, στο χωριό Τσιφούτ…

17 ώρες ago

Εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει του Πάσχα

Με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, με…

17 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Κλειστό το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Λεωφ. Ιωνίας 86) θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη…

17 ώρες ago

2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Παρουσιάστηκε την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο…

18 ώρες ago