ΝΕΑ

Εκλογές στην Τουρκία: Μεγάλη διαφορά για τον Ερντογάν με καταμετρημένο πάνω από το 20%

Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 55,03% με καταμετρημένο το 21,33% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 39,00%.

Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,4%. 

Στο καταμετρημένο 21,33% των ψήφων δεν έχει ενσωματωθεί η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το κλείσιμο της κάλπης ανάφερε: «Αγαπητοί συνταξιδιώτες… Δόξα τω Θεω η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας, Τώρα, όπως πάντα, ήρθε η ώρα να κρατηθούμε σφιχτά από τις κάλπες. Μέχρι να είναι οριστικά τα αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη βούληση του έθνους μας!..».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας και πρόεδρος του κεμαλικού κεντροαριστερού CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, απ’ όπου θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών και βουλευτικών γενικών εκλογών. Ο Κιλιτσντάρογλου, πόζαρε στο φακό με κατοίκους της γειτονιάς του στην περιοχή Τσουκούραμπαρα της Άγκυρας και τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι του, και μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του, δήλωσε: «Όλα θα πάνε πολύ καλά».

Επίσης φόβους για νοθεία εκφράζει εμμέσως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ζητώντας από τους εκπροσώπους του να μην αποχωρήσουν από τα εκλογικά κέντρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την παράδοση των υπογεγραμμένων εκθέσεων της κάλπης. Ειδικότερα, μέσω Twitter ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σχολίασε: «Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους ήρωες της δημοκρατίας μας. Μην αποχωρήσετε από τα εκλογικά κέντρα σε καμία περίπτωση μέχρι να παραδοθεί η τελευταία υπογεγραμμένη έκθεση της κάλπης. Η πλήρης και ορθή εκδήλωση της βούλησης του έθνους εξαρτάται από τη δική σας αποφασιστικότητα. Θα δείτε, θα αξίζει η κούραση σας».

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

17 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

18 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

18 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

18 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

18 ώρες ago