ΝΕΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Δρομέας υπέστη ανακοπή ενώ έτρεχε στον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Θεσσαλονίκη: Ο άτυχος 50χρονος δρομέας κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς  στο ύψος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ την ώρα που συμμετείχε στον 17ο διεθνή μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/4) στη Θεσσαλονίκη.

 

Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο ώστε να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Του έγινε ανάταξη από τη μονάδα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

O 50χρονος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Επίσης, λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη δρομέας καθώς βρισκόταν στη Λεωφόρο Νίκης και στο ύψος της Αριστοτέλους. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε μηχανή του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο, το οποίο επίσης τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Μεγάλη η συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία», επισήμανε σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” και σημείωσε πως, «χιλιάδες δρομείς μικροί και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρίες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), αλλά και στον αγώνα δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και πιο μεγάλη, προβάλλοντας την πόλη και τη Μακεδονία σε όλο τον κόσμο. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν όλα αυτά τα 17 χρόνια, βοηθώντας στο να καταξιωθεί ο μαραθώνιος ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητισμούς θεσμούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», τόνισε.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

8 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

9 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

10 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

11 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

11 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

12 ώρες ago