ΝΕΑ

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο σπιτικό πεϊνιρλί

Το πιο εύκολο σπιτικό πεϊνιρλί από τη μοναδική Νεκταρία Κοκκινάκη! Η σεφ φτιάχνει το αγαπημένο πεϊνιρλί όλων, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

 

Υλικά – Το πιο εύκολο σπιτικό πεϊνιρλί

Για το ζυμάρι
1 μαγιά ξηρή
150ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500-550 γραμμ. αλεύρι

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γραμμ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 φύλλα βασιλικού
Αλάτι & πιπέρι

Για την γέμιση
300 γραμμ. mix τυριών
6 φέτες αλλαντικά της επιλογής μας
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά με απαλές κινήσεις, είναι σημαντικό να μην μετακινούμε το μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε 500γρ. αλεύρι κοσκινισμένο, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ρίχνουμε τη μαγιά και σταδιακά το γάλα, ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολλά.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα περίπου να φουσκώσει. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αδειάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την πάπρικα, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά. Αφού έχει απορροφήσει τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο, κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα πεϊνιρλί μας.

Παίρνουμε ένα φύλλο, ανοίγουμε λίγο με το μπλάστρι και απλώνουμε στη μέση μία κουταλιά σάλτσα. Στρώνουμε φέτες με αλλαντικά της επιλογής μας και τριμμένα τυριά.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο νερό γύρο στο φύλλο, γυρνάμε τη μια μεριά, διπλώνουμε και την άλλη και κολλάμε από κάτω, επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά του φύλλου και έτσι δίνουμε το κλασικό σχήμα βάρκας. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15-2 λεπτά περίπου. Αφού είναι έτοιμα, βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ζεστά πεϊνιρλί.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

6 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

7 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

8 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

9 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

9 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

10 ώρες ago