ΝΕΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί έλαβε ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Για την προσεχή Πέμπτη (23/2) έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος καθώς καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για βαριά αδικήματα.

 

 

Συγκεκριμένα, έπρεπε να παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή (16/2) ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Νέα προθεσμία έλαβε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος θα έδινε εξηγήσεις ως ύποπτος για βαριά αδικήματα αύριο Παρασκευή (17/2). Ωστόσο, ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 23 Φεβρουαρίου, καθώς ενσωματώθηκαν στην υπόθεση νέα στοιχεία από καταθέσεις από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο με τους δικηγόρους του να ζητούν να τα μελετήσουν διεξοδικά.

Είχε ήδη δοθεί  προθεσμία για αύριο Παρασκευή, που είχε δοθεί στις 3 Φεβρουαρίου και ενώ είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ της Εισαγγελέως Ανηλίκων και των συνηγόρων του πατέρα Αντώνιου, Γ. Κώτσου, Θρ. Κονταξή και Τ. Τριανταφύλλου, καθώς είχε αρχικά υπάρξει προφορική άρνηση για τη χορήγηση της. Βρέθηκε όμως συμβιβαστική λύση και δόθηκε η προθεσμία από την εισαγγελέα.

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Κιβωτός του Κόσμου: Τα αδικήματα του πατέρα Αντωνίου

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την κατάθεση στην Αστυνομία 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενουμένου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ, πατέρα Αντώνιο. Μάλιστα, προσήλθε ως μάρτυρας δεύτερο παιδί που επιβεβαίωσε πολλά από όσα κατήγγειλε ο 19χρονος.

Ακολούθησε, στη συνέχεια, η κατάθεση 15χρονου που φιλοξενείται μέχρι και σήμερα στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο οποίος περιέγραψε, επίσης, ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο. Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, έχουν καλέσει για ανωμοτί κατάθεση εκτός από τον πατέρα Αντώνιο ακόμα επτά στελέχη της δομής  για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών στην ΜΚΟ.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι: 𝚱ολυμβητικοί 𝚨γώνες «𝟑𝛐 𝚱ύπελλο 𝚰ωάννης 𝚲αζαρίδης»

Ο Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά τους αγώνες Προαγωνιστικών και ΜΙΝΙ Κατηγοριών με…

8 ώρες ago

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο μαθητής

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σtτ σχολείο της Κηφισιάς, όταν, κατά την διάρκεια των εργασιών, πόρτα καταπλάκωσε…

8 ώρες ago

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου

Ο Μέγας Κωνσταντίνος Γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο…

10 ώρες ago

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

11 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

11 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

12 ώρες ago