ΝΕΑ

Ψευτογιατρός: Στα μοναστήρια τον «αγιοποίησαν» – Αποκαλυπτική έκθεση

Με τις ευλογίες των μοναχών σε μοναστήρι του Πηλίου ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης ξεκίνησε να πουλάει την «πραμάτεια» του, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ένα «θαύμα» στο οποίο όλοι όσοι τον πλησίαζαν είχαν ανάγκη να πιστέψουν.

Η ίδια η ηγουμένη του μοναστηριού είχε επιμείνει ακόμα και στην κατάθεσή της ότι μία μοναχή που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι θεραπεύτηκε από τα μαντζούνια του δρος Κόντου ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο στη δράση του. Ηδη ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του ψευτογιατρού, η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία, έχει προτείνει την ενοχή του για τον θάνατο έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιών, ηλικίας 16 και 14 ετών. Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι ο ψευτογιατρός αποκόμισε κέρδη ύψους 687.000 ευρώ από 21 περιπτώσεις οικογενειών που έπεσαν στα δίχτυα του.

«Βοήθησε την αδελφή»

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής φέρνει στο φως την κατάθεση της ηγουμένης του μοναστηριού, που τονίζει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του, καθώς ήταν, όπως λέει, ευεργέτης της μονής, γιατί έσωσε τη μοναχή από τον καρκίνο. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι οι μοναχές δεν τον πλήρωσαν αλλά του πρόσφεραν δωρεάν διαφήμιση διαλαλώντας στους πιστούς το δήθεν θαύμα του.

Ετσι, ο ψευτογιατρός άρχισε να μπαινοβγαίνει σε μοναστήρια και κλινικές «ψαρεύοντας» τα ανυποψίαστα θύματά του. Καταθέτοντας, τον Ιούνιο του 2020, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που αναζητούσε στο πλαίσιο προανάκρισης αξιόποινες πράξεις και ιδίως «απάτη και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», η ηγουμένη αναφέρει ότι οι μοναχές υποβλήθηκαν σε εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική στο Μαρούσι «με φερόμενο συστήσαντα ιατρό τον Κόντο Νικόλαο», τον οποίο αντιλήφθηκαν κάποιες φορές να κινείται στον χώρο.

Τον είχαν γνωρίσει, όπως λέει, το 2016 όταν επισκεπτόταν το μοναστήρι στο πλαίσιο της «θεραπείας» μιας μοναχής η οποία έπασχε από μεταστατικό καρκίνο στο συκώτι και την οποία είχε συναντήσει σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας νωρίτερα το ίδιο έτος. «Ο συγκεκριμένος ιατρός βοήθησε την αδελφή Θ… να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της (καρκίνο) δίνοντάς της θεραπεία, η οποία αποτελείτο από ένα διατροφολόγιο με βιολογικές τροφές και συμπληρώματα διατροφής που αγοράζαμε από φαρμακεία, βότανα που βρίσκονται ελεύθερα στη φύση, καθώς και κάποια σκευάσματα σε μπουκαλάκια υγρής μορφής τα οποία ελάμβανε με τη μορφή σταγονιδίων διαλυμένες σε πορτοκαλάδα ή γάλα, πριν από το φαγητό ή αρκετή ώρα μετά. Τα σκευάσματα τα χορηγούσε ο ίδιος και όταν τελείωναν είτε μας έδινε νέα σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις είτε τα απέστελνε με ταχυδρομείο», κατέθεσε η ηγουμένη του μοναστηριού.

hlektragr

Recent Posts

ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π : “Η κατάσταση του ανενεργού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου γίνεται πλέον απελπιστική”

ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π). YΠΟΜΝΗΜΑ  ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. Δ. ΠΤΩΧΌ  …

58 δευτερόλεπτα ago

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -51- άτομα, προσήχθησαν -82- και έγινε έλεγχος σε   -1.142-   Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε…

2 λεπτά ago

Υποβλήθηκε στο «ΕΣΠΑ 2021 2027» το έργο για τη Β’ Φάση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας Λουτρακίου

Χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “Απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής…

10 λεπτά ago

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Προς υλοποίηση προχωρά το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από…

15 λεπτά ago

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

15 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

18 ώρες ago