ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου-Σοκάρει η κατάθεση φοιτήτριας: «Μας απείλησε με όπλο ο ”Εσκο”»

Μια οικογένεια σκληρών ποινικών μετέτρεψε σταδιακά την Πολυτεχνειούπολη σε «άσυλο» αδίστακτων κακοποιών, «πανεπιστήμιο» παραβατικότητας και «αμφιθέατρο» τρομοκρατίας φοιτητών.

 

Γράφουν οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Ο… ξάδερφος «Τίτι» δολοφόνησε το 2012 τον 30χρονο σεφ Νίκο Παπουτσιδάκη, με ορμητήριο τη φοιτητική εστία. Εκεί βρήκε προσωρινό καταφύγιο το 2019, όταν δραπέτευσε από το Μεταγωγών, «συστήνοντας» τον χώρο στον… ξάδερφο «Εσκο». Οταν ο 30χρονος σεσημασμένος κακοποιός πήρε τη σκυτάλη, έστησε γύρω από τα δωμάτια της φοιτητικής εστίας ένα ολόκληρο δίκτυο ληστών και διακινητών ναρκωτικών, που σάρωνε ολόκληρη την περιοχή, χωρίς να λογαριάζει την αστυνομία.

Ο «Εσκο» παρακολουθούσε με… Μερσεντές φοιτήτριες της Πολυτεχνειούπολης για να κάνει… face control-εντοπισμό μυστικών αστυνομικών. Οταν οι δύο κοπέλες κάλεσαν την αστυνομία, εκείνος απείλησε με αντίποινα και είπε: «Είμαι ο Τζουλιάνο, με ξέρουν όλοι στον Κορυδαλλό».

«Με ενοχλούν τα φώτα»

Ηταν 23:20 της 8ης Σεπτεμβρίου 2022, όταν οι δύο 27χρονες φοιτήτριες μπήκαν με το αυτοκίνητό τους στην Πολυτεχνειούπολη από την πύλη της οδού Κατεχάκη. Διαπίστωσαν ότι μια μερσεντές με δύο άνδρες επιβάτες τούς ακολουθούσε. Η οδηγός πάρκαρε στις παλιές εστίες και ο οδηγός της Μερσεντές έκανε το ίδιο, σταθμεύοντας ακριβώς απέναντί τους. Από εκεί ξεκινά η επαφή τους με τον «Εσκο», με τη φοιτήτρια να καταθέτει: «Βγήκε η Ζ… από το όχημα και τότε αυτός την πλησίασε πολύ. Αρχισε να της φωνάζει και να της λέει ότι τον ενοχλούν τα φώτα του οχήματός μας. Μιλούσανε σε έντονο τόνο καθώς η Ζ… αντιδρούσε και σε κάποια στιγμή τον άκουσα να λέει ότι έχει όπλο. Ο άνδρας αυτός φορούσε ένα κόκκινο μπουφάν με μεγάλες τσέπες, είχε το χέρι του μέσα στην τσέπη του και φαινόταν ότι κρατούσε κάτι που το έκρυβε και πιθανολογώ ότι ήταν όπλο. Τον ρώτησε η Ζ… τι έχει εκεί, εννοώντας την τσέπη του, και της απάντησε: Τον π… μου, θα τον βγάλω να σας γ… Νόμιζε ότι είμαστε αστυνομικοί και του είπαμε ότι είμαστε φοιτήτριες και ότι μένουμε εδώ».

Ο «Εσκο» έφυγε, οι κοπέλες ενημέρωσαν την αστυνομία και τον αντιπρύτανη και μπήκαν στην εστία ενημερώνοντας και τους φύλακες. Οι φύλακες μετά από λίγο είπαν στις δύο κοπέλες ότι τους βρήκαν αυτούς, ότι είχε γίνει παρεξήγηση και ότι δεν έχουν όπλο. Εκείνη τη χρονική στιγμή ξεκινά ο δεύτερος κύκλος των απειλών, με την 27χρονη να καταθέτει: «Περίπου μετά από ένα εικοσάλεπτο, ήρθε μια μηχανή στην είσοδο των εστιών που βρισκόμασταν, στην οποία επέβαινε το ίδιο άτομο με το κόκκινο μπουφάν ως συνοδηγός. Μας προσέγγισε για να μας ζητήσει συγνώμη και να μας πει ότι έγινε παρεξήγηση. Αρχίσαμε να διαπληκτιζόμαστε και σε κάποια στιγμή μας είπε ότι θα μπορούσε να στείλει κουκουλοφόρους φίλους του να μας σπάσουν το αυτοκίνητο. Ανέφερε ότι είναι πρώην χρήστης ηρωίνης, ότι έχει εντάλματα και μας παρακάλεσε να μη φωνάξουμε την αστυνομία. Καθώς μιλούσαμε, κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι έχουν έρθει αστυνομικοί στην πύλη. Τότε αυτός θύμωσε και είπε ότι το όνομά του είναι Τζουλιάνο, ότι είναι γνωστό στον Κορυδαλλό και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό που έγινε θα πληρωθεί, εννοώντας ότι καλέσαμε την αστυνομία».

Εψαχναν… ασφαλίτες

«Με ρώτησε αν είμαι ασφαλίτης και μου είπε να περιμένω λιγάκι…». Με αυτά τα λόγια, περιγράφει ο 42χρονος Ν.Κ. τη «συνάντηση» που είχε με μέλος των συμμοριών μέσα στην Πολυτεχνειούπολη στις 07:00 το πρωί της 21ης Μαΐου. Παρά το γεγονός ότι ο 42χρονος, διαβεβαίωσε πως δεν είναι αστυνομικός, φαίνεται ότι δεν «πέρασε» το face control και ξαφνικά είδε να τον πλησιάζουν 10 άτομα. Οι 6 από αυτούς, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, άρχισαν να τον χτυπούν σε όλο του το σώμα, ενώ τον έσυραν τραβώντας το σακίδιό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Το ορμητήριο

hlektragr

Recent Posts

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

40 λεπτά ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

49 λεπτά ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

57 λεπτά ago

Μεγάλο Σάββατο

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο Κύριος των κυριευόντων και ο Βασιλεύς των βασιλευόντων αναπαύεται στον Άδη…

59 λεπτά ago

Φωτιά στο Πήλιο: Μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει από τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (04.05.2024) στο Πήλιο εξαιτίας φωτιάς. Η…

1 ώρα ago

Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς για το Πάσχα

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μ. Σάββατο 7 δρομολόγια ενώ για…

1 ώρα ago