Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εόρτασε το Άγιον Όρος τη Μεγάλη Τρίτη. Κατά την ημέρα αυτή, ιδιαίτερα πανηγύρισε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
- Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr
Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, Γέροντα Μεθόδιο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, εκπροσώπους Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας και Βατοπαιδινούς πατέρες. Τα αναλόγια διακόνησαν πατέρες της Μονής.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η τράπεζα, όπου αντηλλάγησαν ευχές. Στην πανήγυρη παρέστησαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Τελωνείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπαθρέλλος. Πλήθος προσκυνητών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, καθώς και από το εξωτερικό, προσήλθε στην Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχει στη μεγάλη θεομητορική εορτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.