Με χριστουγεννιάτικο δέντρο απαντούν οι αγρότες της Αχαΐας – Δηλώνουν ότι θα κάνουν γιορτές στους δρόμους – ertnews.gr
Αγρότες από το μπλόκα του Ερυμάνθου και των Καλαβρύτων ενισχύουν το μπλόκο στον κόμβο της Εγλυκάδας στήνοντας ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο για να δηλώσουν, ότι θα κάνουν Χριστούγεννα στους δρόμους, αλλά και Πρωτοχρονιά αν χρειαστεί.

«Δεν πήραμε καμία απάντηση για την ευλογιά»
«Καμία αναφορά στην ευλογιά… Οι άνθρωποι βιώνουν κάτι άνευ προηγουμένου στο εισόδημά τους. Είμαστε αποφασισμένοι για Χριστούγεννα εδώ και Πρωτοχρονιά αν χρειαστεί. Θα συνεκτιμήσουμε αυτά τα «ψίχουλα», που ανακοίνωσε ο κ. Τσιάρας και αν δεν λάβουμε απαντήσει για τα φλέγοντα ζητήματα θα μείνουμε εδώ» δήλωσε στο ΕΡΤnews και στον Νίκο Γιαπρακά εκπρόσωπος του μπλόκου Αγροτών Αχαΐας, Δημήτρης Στέργιος, τονίζοντας πως: «Τους κλειστούς δρόμους τους έχει η κυβέρνηση που παρατάσσει τα ΜΑΤ. Δεν πρόκειται να καταφέρουν να έχουμε την κοινωνία απέναντί μας».
Ενισχύεται και το μπλόκο στο Αγγελόκαστρο
Στην Αιτωλοακαρνανία ο βασικός πυρήνας αγροτών βρίσκεται στο μπλόκο που έχει στηθεί στο ύψος των διοδιών της Ιόνιας Οδού Αγγελοκάστρου και συντονίζει τον αγώνα, ενώ μπλόκα στήνονται κατά διαστήματα από τα παραταγμένα τρακτέρ στη γέφυρα Ευηνοχωρίου της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στα διόδια Ακτίου και στο Ξηροπήγαδο.
Σήμερα μεταβαίνουν με τρακτέρ στην πλατεία Δημοκρατίας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου για τον προϋπολογισμό που θα διεξαχθεί στις 6.30 μ.μ.. Ενώ, για αύριο Τετάρτη αναμένεται να προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό του δρόμου στο Χαλίκι Αιτωλικού.
-Την Πέμπτη στις 11.00 προετοιμάζονται για είσοδο στο Μεσολόγγι με τρακτέρ, προκειμένου να μοιράσουν ψηφίσματα για τον αγώνα τους σε Δήμο και Περιφέρεια.
-Από τη Ναυπακτία οι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχωρούν σε ενημερωτικές δράσεις στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, δίχως αποκλεισμό ή διακοπή της κυκλοφορίας.
Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαπρακάς
Κάμερα Γιάννης Γιαννούτσος
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος