Δύναμη στην ενημέρωση.... ποιότητα στην ψυχαγωγία

Λαρίσης Ιερώνυμος: Η εορτή της Μεταμορφώσεως είναι η εορτή της ελπίδας και της προοπτικής

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρίτσας μετέβη εχθές, Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να τελέσει τον Εσπερινό και στη συνέχεια την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επικείμενη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εορτή όπου οι αποφάσεις και οι ενέργειες του Χριστού αποδεικνύουν τη Θεία δικαιοσύνη, αλλά και το ενδιαφέρον για τη διασφάλιση της σωτηρίας των ψυχών. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εορτή του φωτός, η εορτή της Μεταμορφώσεως είναι η εορτή της ελπίδας και της προοπτικής, καθώς μας αποκαλύπτεται η θεία δόξα που μας περιμένει, αλλά και προκαλούμαστε να βαδίσουμε έτσι στη ζωή μας ώστε το άκτιστο φως να είναι η επιδίωξη της πνευματικής μας προσπάθειας.

Η Καρίτσα, το μπαλκόνι της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου προς το Αιγαίο, είναι ένα χωριό που έχει άρρηκτα συνδεθεί με την εκεί πολυετή διακονία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη κυρού Παύλου Χαρίση, ο οποίος εν ζωή εποίμανε με μοναδικό τρόπο την Ενορία, ενώ δημιούργησε πολλά Παρεκκλήσια και Εξωκλήσια, τονώνοντας την πνευματική και λειτουργική ζωή του τόπου. Λόγω του καλοκαιριού, το χωριό έχει πολλούς επισκέπτες, γι’ αυτό και στη Μεγάλη Παράκληση που εψάλη, συμμετείχαν πολλοί, περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.