καιρος

Καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές & καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Καιρός: Δυο ημέρες ζέστη και μετά έρχεται μελτέμι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία βάσει των οποίων ατμοσφαιρική διαταραχή μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες που θα προκαλέσουν τοπικές βροχές, καταιγίδες και βοριάδες.

 

Με δύο αναρτήσεις του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς δίνει το στίγμα των επόμενων ημερών, τονίζοντας συγκεκριμένα πως “από το απόγευμα του Σαββάτου το ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα Βορειοδυτικά θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες και θα ενισχύσει τους ανέμους. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή”.

Καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το «ψυχρό μέτωπο»

Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς, στα κύρια συστατικά των καιρικών φαινομένων, που θα καταγραφούν το απόγευμα του Σαββάτου, συμπεριλαμβάνεται η μεταβολή του καιρού με ενίσχυση των ανέμων, καθώς επίσης με τοπικές βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή.

Τα φαινόμενα την Κυριακή δεν θα κρατήσουν πολύ και μόνο στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα έχουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές την ερχόμενη εβδομάδα, όπου το μελτέμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αιγαίο με εντάσεις έως και τα 7 μποφόρ.

Καιρός: Η πρόγνωση του Meteo μέχρι το Σάββατο

Την ίδια ώρα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, προέβη σε μία αναλυτική πρόγνωση των καιρικών φαινομένων μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, όπου, όπως ειπώθηκε, αναμένεται η κορύφωση του νέου καύσωνα.

Ειδικοτερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως το Σάββατο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή 04/08 και το Σάββατο 05/08, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Από το απόγευμα του Σαββάτου 05/08 ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή 06/08.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

17 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

18 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

19 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

20 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

20 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

21 ώρες ago