καιρος

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχει κρύο και θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα χιονοδρομικά.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια, με τοπικές βροχές στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στην Ανατολική Στερεά. Η θερμοκρασία θα πέσει στα βόρεια μετά τις απογευματινές ώρες και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15-16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19-20, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στη Θεσσαλία από 2 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19-20, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ στο Αιγαίο και στα 4-5 Μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 6 Μποφόρ. Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές ώρες προς το ξημέρωμα του Σαββάτου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Καιρός-Αρναούτογλου: Χιόνια και κρύο το Σάββατο

Θα χιονίσει το Σάββατο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον παρουσιαστή του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει, καθώς όπως σημειώνει, «στα λευκά θα ντυθούν για πρώτη φορά φέτος τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας το ερχόμενο Σάββατο και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα!».

«Όσον αφορά στη θερμοκρασία εκτός από το ερχόμενο Σάββατο, ευχάριστα (για τα κόστη θέρμανσης) είναι σε γενικές γραμμές τα νέα από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την περιοχή μας από κει και μετά…», συμπληρώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Twitter:

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago