Η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Κάρολ Ναβρότσκι
Ο ιστορικός Κάρολ Ναβρότσκι ορκίστηκε, στις 6 Αυγούστου, και ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας. Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας και το Ορθόδοξο Σώμα των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσωπήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Βρότσλαβ και Στέτσιν κ. Γεώργιο.
Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. στο κτίριο της Βουλής, όπου ο Κάρολ Ναβρότσκι έδωσε τον προεδρικό όρκο ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, μετά τον οποίο ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας. Στη συνέχεια, εκφώνησε την πρώτη του ομιλία.

Το μεσημέρι, ο νέος Πρόεδρος, μαζί με τη σύζυγό του, Μάρτα Ναβρόκα, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στη Βαρσοβία. Αργότερα, στο Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία, ο Κάρολ Ναβρόκι ανέλαβε συμβολικά την ηγεσία του Τάγματος του Λευκού Αετού και του Τάγματος της Αποκατεστημένης Πολωνίας.

Στο δρόμο από την Πλατεία του Κάστρου προς το Προεδρικό Μέγαρο, το προεδρικό ζεύγος συνοδευόταν από ορχήστρα και την αντιπροσωπευτική Φρουρά του Πολωνικού Στρατού.
Το επόμενο σημείο της τελετής ήταν η ανάληψη της διοίκησης των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας, ο οποίος ασπάστηκε το λάβαρο και απέτισε φόρο τιμής, η οποία έλαβε χώρα στην πλατεία Στρατάρχη Γιόζεφ Πιλσούντσκι. Μετά την έπαρση του προεδρικού λάβαρου, κατατέθηκε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στο τέλος έγινε παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων στην πλατεία Στρατάρχη Πιλσούντσκι.
Κατά την ομιλία του ενώπιον του πολωνικού κοινοβουλίου αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο νέος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Πολωνία πρέπει να αρχίσει αμέσως τις διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος.
“Πρόσφατα, το πολωνικό σύνταγμα παραβιάσθηκε κατά τόσο συστηματικό τρόπο, που εμείς, ως πολιτική τάξη, πρέπει να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε λύσεις για ένα νέο σύνταγμα που θα είναι έτοιμο προς έγκριση, ελπίζω και πιστεύω, το 2030”, είπε.
Ο νέος Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα είναι η φωνή των Πολωνών που θέλουν η χώρα τους να διατηρήσει την κυριαρχία της ως μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πρόσθεσε ότι τάσσεται κατά της παράνομης μετανάστευσης και κατά της ένταξης της Πολωνίας στην ευρωζώνη.
 
  
  
   
  
Με πληροφορίες από: orthodox.pl, powp.wp.mil.pl
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
                                                                                    Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.                                                                                          
 
						