Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου 2026, τελέσθηκε σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, μέσα σε κλίμα βαθείας κατάνυξης, η ακολουθία των Παθών ( όρθρος Μ. Παρασκευής).
Τη Μεγάλη Παρασκευή η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει τα Άγια, Φρικτά και Σωτήρια Πάθη Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Μετά το πέμπτο Ευαγγέλιο πραγματοποιήθηκε η Σταύρωση του Θεανθρώπου ενώ ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, που κουβαλούσε τον Εσταυρωμένο μαζί με τους ιερείς, απήγγειλε το « Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…».
Πριν το τέλος της ακολουθίας, ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευχήθηκε ο σταυρωθείς Κύριος και η χαρά της αναστάσεώς Του, την οποία σε τρίς ημέρες θα βιώσουμε, να μας φωτίζουν και να μας συντροφεύουν πάντοτε στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.
