Σε κλίμα βαθιάς ευλάβειας και συγκίνησης υποδέχθηκε η Αιτωλοακαρνανία την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», η οποία αφίχθη το μεσημέρι της Πέμπτης (30/4) στο αεροδρόμιο του Ακτίου–Βόνιτσας, προερχόμενη από τη Δάφνη του Αγίου Όρους με προορισμό την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο, την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιάννης Τσιτουρίδης, ενώ παρόντες ήταν Αγιορείτες Πατέρες που τη συνοδεύουν, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς και ο Διευθυντής του Αεροδρομίου κ. Νικόλαος Παύλου μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η έλευση της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστί» αποτελεί το κορυφαίο λατρευτικό γεγονός του τρέχοντος επετειακού έτους για τα 200 χρόνια από την Ηρωϊκή Έξοδο του Μεσολογγίου.
Η Ιερά αυτή Εικόνα, σύμβολο του Αθωνικού Μοναχισμού και της Ορθοδοξίας, σπανιότατα εξέρχεται της Ιεράς της Καθέδρας και μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις. Η έλευσή της στο Μεσολόγγι, από τις 30 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου 2026, αποτελεί μοναδική ευλογία και ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός και θα μετατρέψουν το Μεσολόγγι σε πανελλήνιο προσκύνημα.
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.