Γιορτάζει στο Ναύπλιο το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας στον Ψαρομαχαλά
Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα τιμάται η εορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης, στον Ιστορικό ομώνυμο Ιερό Ναό στο παλαιό Ναύπλιο, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε εορταστικός εσπερινός ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσοστόμου Παπουλέση. Πρόκειται για την παλαιότερη από τις σωζόμενες σήμερα εκκλησίες της πόλης και βρίσκεται στην παλιά συνοικία του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο.
Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας μετά από παρέμβαση του δραγουμάνου του Στόλου Ν. Μαυρογένους, από το 1779 με 1780 ήταν μόνη εκκλησία που επιτρεπόταν από τους Tούρκους να λειτουργεί μέσα στην πόλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.