Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας χοροστάτησε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2026 στην Ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στο Αλάγνι Πέδιαδος.
Ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα και ευχήθηκε καλό αγώνα κατά το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Προ της απολύσεως, ο σεπτός Ποιμενάρχης χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της Ενορίας, π. Ελευθέριο Γερακάρη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας μετέβη στη στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος, όπου την ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Γέρων Αντίπας Νικηταράς, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου και ομίλησε στο εκκλησίασμα για το πρόσωπο της Παναγίας στον Μεγάλο Κανόνα του Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου.
Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Γέροντα Αντίπα για την ευλογία της παρουσίας του στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.







H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.